2014. február 28.

DIY lámpaprojekt pasztellben és aranyban

Szuper tavaszváró DIY-ötletet mutatok, melyhez csak egy Ikeás lámpára (Foto), és némi sprayfestékre van szükség. A pasztellszínek idén tavasszal is divatosak, így a külső felületre ezt javaslom, a belseje pedig lehet aranyszínű, ami elsőre kicsit meglepő, de nagyon jól mutat! :)
További lámpás ötletek:
- Virágozd fel a lámpát!
- Ötletek rizslámpa díszítéséhez
- Lámpabura, virágos hangulatban
- Mentazöld rizslámpa
- Pávatollak, festve
- Muffinpapír a rizslámpán
- Filc virággal díszített lámpabura
- 3 őszi ötlet lámpabura feltuningolására
- Origami lámpabura
- DIY neobarokk csillár


Forrás: sugarandcloth.com; blog.lulus.com

Lila mánia - lila madárkák

A februári "Lila mánia"-rovat kedvencei ezek az aranyos madárkák, a Leonardo kínálatából.
Forrás: www.woontrendz.nl

2014. február 25.

Komódtuning bőr fogantyúkkal

Végy egy egyszerű, fehér színű Malm komódot, majd adj neki egyéni ízt a képen látható módon, bőr fogantyúkkal! Egyszerű, mégis hatásos ötlet, amit könnyen megvalósíthatsz: szabj le egy hosszúkás bőrdarabot, hajtsd félbe, majd erősítsd a fiók felső élére egy vagy két apró szeggel!
Forrás: sugarandcloth.com

2014. február 21.

Tárolás a lépcső alatt

Sokaknak okoz fejtörést a lakberendezés során, hogy hol és miként oldhatnák meg a tárolást legokosabban. Most egy klassz példával szeretném segíteni az ötletelést! Bár a "lebegő", vagy annak tűnő lépcsők igen mutatósak, ha kis alapterület áll rendelkezésünkre, érdemes elgondolkodni a lépcső alatti tér beépítésén. Mivel a lépcsőfokok elég szélesek, tágas tárolót nyerhetünk! Természetesen, a legpraktikusabban a magas elemek használhatók, de az alacsonyabb szekrények is kiválóak cipők, táskák, vagy háztartási eszközök tárolására. A példán látható fehér szín pedig sokat "könnyít" az egyébként robusztusnak ható beépítésen.


Forrás: freshome.com

2014. február 18.

Házikó a szobában

Ha van elég hely a gyerekszobában, kiváló játszó- vagy olvasóhely válhat egy kis házikóból, amelyet saját kezűleg is elkészíthetünk. Ezúttal a modern, letisztult vonalból válogattam, bátran ajánlom őket példaként!


Forrás: pinterest.com (diy playhouse)

2014. február 13.

Horgolj nagyban!

Ha tudsz horgolni, érdemes kipróbálni "nagyban" is egy óriás horgolótűvel, például ennek a szív formájú díszpárnának az elkészítésével. Az apropót most a közelgő Valentin-nap szolgáltatja, de az év más időszakában is jól mutat egy ilyen párna, mely az alábbi lépések alapján könnyen elkészíthető. 
Forrás: lebenslustiger.com

2014. február 12.

Szülinapi nyereményjáték

Ahogy ígértem a szülinapi blogbejegyzésben, nyereményjáték is társul a 3. blogszülinaphoz! A nyereményt a Jam Home ajánlotta fel, stílusosan 3 darab 3.000 Ft-os vásárlási utalvány talál majd gazdára, melyek a raktáron lévő termékeikre válthatók be. Játsszatok minél többen! :)

A játékszabályok igen egyszerűek:
1. Iratkozz fel a blog hírlevelére! (Ha már korábban megtetted, akkor ez a lépés kipipálva!) 
2. Írj egy e-mailt az otthonesdekor@gmail.com-ra "Szülinap" tárggyal, melyben írd le a bloggal kapcsolatos bármilyen élményedet. Itt nincs semmilyen megkötés, bármi lehet, ami eszedbe jut!

(Lehet ez akár egy blogbejegyzés, kedvenc kép, fotó a blog inspirálta alkotásról, első élmény a bloggal való találkozásról - szóval bármi, ami a blog kapcsán emlékezetes maradt számodra.)

A játék időtartama: 
2014. február 12-26.

Nyeremények:
A Jam Home által felajánlott 3 db 3.000 Ft értékű vásárlási utalvány, melyet a raktáron lévő termékekre válthattok be. Nézzetek be már most a www.jamhome.hu webshopba, hogy mit választanátok a nyereményből! :)

2014. február 11.

3 éves az Otthon és dekor!

Február 11. egy új szülinap az életemben, hiszen 3 évvel ezelőtt éppen ezen a napon született az első bejegyzés a blogon. Egyszer olvastam valahol, hogy a blogok átlagos "élettartama" 3 hónap, vagyis ennyi idő alatt a kevésbé szorgalmasak feladják a munkát, és abbahagyják a blogírást. Nos, nekem 3 hónap helyett eddig már 3 évet sikerült "megérnem", és ez igen nagy idő!

Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki ez idő alatt velem tartott, és persze az újakat is örömmel üdvözlöm! :) Büszke vagyok arra is, hogy egyre többen kerestek meg szakmai kérdésekkel, ahogy időm engedi, szívesen válaszolok rájuk!

Egyúttal fontosnak tartom már most előrevetíteni, hogy a héten nyereményjátékkal is készülök, figyeljétek tehát a blogot és/vagy a Facebook-ot, érdemes lesz! :)

Lila szülinapi tortát pedig ezúttal könnyen találtam, hiszen igen sok inspirációt találtok most a pinterest-en az év színére, a "radiant orchid"-ra keresve! ;)
Itt olvashatjátok a korábbi szülinapi bejegyzéseket:
Egy éves a blog!
Blogszülinap 2.0

2014. február 3.

Téliesített ülőke DIY módra

Műszőrmével borítva könnyen és gyorsan "téliesíthetsz" egy ülőkét, vagy puffot. Meríts ötletet az alábbi fotókból, ahol az inspirációt egy borsos árú Pottery Barn-darab szolgáltatta.Íme, az inspiráció a Pottery Barn kínálatából:


Vadássz egy hasonló formájú, ám jóval olcsóbb ülőkét:


Majd egyszerűen fejtsd le róla a huzatot, ami mintaként szolgálhat a műszőrme méretre vágásához:


És egyszerűen tűzd rá az új huzatot a székre!


Ez egy nagyon szép részlet! 


Íme, a mű!Forrás: lifelovelarson.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...