Dizájnkávégépek Agatha Ruiz de la Prada-tól

szeptember 24, 2011

Szeptember 19-e "történelmi" nap a blog életében, hiszen röpke hét hónapos fennállása óta először érkezett a postaládámba meghívó egy sajtórendezvényre. Már az invitáció is sokat sejtetett, mely szerint a Nescafé Dolce Gusto új dizájnkávégépeit a formabontó ötleteiről ismert világhírű spanyol Agatha Ruiz de la Prada divattervezőnő mutatja be, méghozzá személyesen! Mindez igen jól hangzott, így örömmel mondtam igent a meghívásra, és izgatottan készültem a csütörtöki rendezvényre, ahol "ők" voltak a főszereplők:

Na de ne szaladjunk ennyire előre! Először is ismerkedjünk meg a tervezővel: a spanyol hölgyet nem lehet nem észrevenni, akkora egyéniség (mindjárt meggyőződhettek róla). Agatha a nyolcvanas évek elején robbant be a divatvilágba, és fontos szerepet játszott Spanyolország kulturális és művészeti forradalmában: a Madridból induló mozgalom, a movida madrilena egyik vezéralakja lett. A hírnevet és a töretlen sikert egy áruházlánccal való együttműködés hozta meg számára, majd lassan a határokat is átlépte Agatha kreativitása, kreációi a világ minden táján megtalálhatók ma is. Markáns színei, formavilága a kifutókon túl is sikert hozott: az élénk színű szívek és virágok használati tárgyakra is felkúsztak. Agatha tervezett már termoszt, fényképezőgépet, kanapét, sőt, mosdótálat is, elmondása szerint ma is ezernyi tárgyat álmod meg évente.


Agatha Ruiz de la Prada


A mostani együttműködés a cég ötlete volt, és Agatha természetesen nagyon örült a kezdeményezésnek. Beszédében (Agatha az anyanyelvén, spanyolul beszélt, tolmácsolva hallgathattuk) kihangsúlyozta, hogy nem először dolgozik a céggel, és egyébként is különös kötődése van a Nescaféhoz: ez a márka az életében legtöbbet fogyasztott kávéfajta, és ha otthon reggelizik, mindig egy jó kávéval kezdi a napot. 


Agatha (és tolmácsa) beszél, mi hallgatjuk

Agatha a mikrofonnál
Agatha vallja, hogy a divat világa és az étkek/italok hamarosan össze fognak fonódni, és már csak idő kérdése, hogy pl. Armani-spaghettit együnk. :) Néhány éve mindez még elképzelhetetlennek tűnt, ma azonban már látható, hogy a cégek is felismerik ezt az irányvonalat. A Nescafé Dolce Gustonál koncepció lesz, hogy dizájnerekkel terveztetik majd a kávégépeiket, és külön öröm számára, hogy ő lehet az első a sorban. Agatha elmondása szerint legalább százféle tervet készített a cég számára, más motívumokkal is, azonban most is a rá leginkább jellemző szíves, és virágokkal kombinált minták nyerték meg a döntéshozókat.     

Megtalálsz a fotón?

A beszédek után kezdetét vette a kötetlen parti, ahol Agatha szívesen fotózkodott, és felelt az újságírók kérdéseire. Mint láthatjátok, igazán feltűnő jelenség, nekem a hajába tűzött szívek tetszettek a legjobban! :) Mint minden nívósabb eseményen, itt is emelték a nap fényét ismert hazai arcok: Németh Juci énekesnő volt a házigazda, Vastag Csaba énekes pedig a kávékóstolós buli hangulatát fokozta.

Agatha és a házigazda, Németh Juci

Vastag Csaba bűvöli az Agatha-tervezte gépet

A délután folyamán megkóstolhattuk a Nescafé Dolce Gusto összes termékét, a kapszulákból készülő kávékat, forró csokit. A helyszínt az Andrássy út 40-42., az ország első Nescafé Dolce Gusto üzlete szolgáltatta, mely mindössze öt napra nyitotta ki kapuit a nagyközönség előtt, szeptember 21-től 25-ig. Az érdeklődők itt meg is vásárolhatják a limitált kiadású Prada-kollekció két darabját, mely hamarosan országszerte is kapható lesz. 

Kávékóstolás


Szóval, kávézásra fel, ha tetszik, szerezzétek be valamelyik vidám darabot, és ezentúl garantáltan jól indulnak majd a reggelek, hiszen ha ránéztek majd a gépre, rögtön jobb kedvre derültök! Nekem még Agatha bohó öltözéke és izgalmas egyénisége is bevillanna! :)

Agatha dedikál
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a blog Facebook-táborához itt

Fotók: Nescafé

You Might Also Like

0 megjegyzés