Last minute tojásdíszítés festés nélkül

március 30, 2013

Ha az utolsó pillanatra maradt a tojásdíszítés, és a festést messziről elkerülnéd, íme 5 kiváló ötlet, amellyel gyorsan pótolhatod az elmaradást, és megteremtheted a húsvéti hangulatot. 


1. Filccel: no nem a hagyományossal, de már kaphatók olyan lakkfilcek, amelyek nem kenődnek el, hanem szépen megszáradnak a tojáson:


2. Dekupázsolás: az örök favorit! Egy szalvétából, vagy vékony papírlapból kivágott apró, szép mintát könnyen felapplikálhatsz a tojásra. Arra figyelj, hogy a minta tényleg kicsi legyen, hogy a domború felületen ne képződjenek "ráncok".


3. Vond be zsinórral, szalaggal! Szintén könnyű díszítési mód, ha körkörösen felragasztasz a tojás felületére valamilyen zsinórt, madzagot, vagy szalagot. Minél vastagabb a zsinór vagy a szalag, annál gyorsabban haladhatsz, arra azonban figyelj, hogy arányos legyen a tojás méretével.


4. Szintén beboríthatod a tojást anyagmaradékokkal, amelyeket a tojás formájára alakítasz. Jól mutat, ha ugyanolyan mintás, ám más-más színű textilt választasz.5. Dekorálj pékzsineggel! A pékzsineg az egyik legújabb őrület a dekortapasz után. A vékony, színes zsinórókkal sokmindent és sokféleképpen lehet dekorálni, tojások díszítésére is használhatjuk. A legegyszerűbb, ha úgy mint az ajándékokat, "átkötjük" a tojást, és egy masnit hurkolunk a megmaradó szálakból.Forrás: pinterest.com, craftgawker.com

You Might Also Like

0 megjegyzés