Amikor az olvasó alkot: babaház házilag

május 26, 2013

Ti mit ajándékoztatok ma a gyerkőcöknek? Egy kedves ismerősöm ezzel a saját készítésű babaházzal lepte meg a kishúgát, igaz, ő születésnapjára. Az inspirációt az interneten kereste, és a keresőbe beírva a "babaház házilag" szókapcsolatra épp az én blogomat találta meg elsőként, és ezt a bejegyzést. Nagyon megtetszett neki az ötlet, így elkészítette a saját verzióját. Alapanyagok tekintetében igyekezett minden olyat hasznosítani, ami a háztartásban megtalálható volt, így kb. 4500 Ft-ból jött ki a babaház. A lakkon, ecseten, a babákon, és a pár száz forintos csavarokon kívül minden más alapanyag újrahasznosított. A meglévő régi faanyagot lecsiszolták, majd lakkozták. A tapétázáshoz szimpla csomagolópapírt használt, a bútorokat gyógyszeres és gyufásdobozokból készítette, amiket összeragasztott, majd egyszerű színes papírral beborított. A mosogatótálca és a mosdókagyló kis danone-os pohárkából készült. Az élelmiszerek és pl. a távirányító fotóját reklámújságokból vágta ki, és felragasztotta egy vékonyabb kartonra. A házikóban nappali, konyha, hálószoba és fürdőszoba található, és az alábbi fotókon azt is végigkövethetitek, ahogyan az a kis lakók használják:
 
Remélem, a fotók alapján mind többen kedvet kaptatok a barkácsoláshoz, én csak ajánlani tudom, hiszen a saját kézzel készült ajándék sokkal személyesebb, hiszen benne van az alkotó szíve-lelke! :)

You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Hát ez nagyon aranyos, és persze ötletes. Rengeteg türelem kelhetett hozzá. Biztosra veszem hogy örült neki a tulajdonosa :)). Nagyon tetszik hogy ennyire részletes!

    VálaszTörlés