Kötött adventi koszorú saját verzióban

december 21, 2014

A kötött adventi koszorúkkal már nagyon régóta szemezek (bejegyzés itt), most végre elkészült a saját verzióm is. Igaz, az utolsó pillanatban, de nagyon örülök neki, jövőre pedig már az első hétvégén kint lesz! ;) Ezúttal a végeredmény fotói mellett az elkészítés lépéseit is megmutatom. Tartsatok velem! :)Nem túl sok alapanyag kell a koszorú elkészítéséhez, azonban a beszerzésük elég sok időt vehet igénybe annak tükrében, hogy milyen végeredményre szeretnénk jutni. 

Én a következőket használtam:
- hungarocell koszorúalap
- kötött gyereksál (Az igazira a H&M gyerekrészlegén bukkantam rá, egészen baráti áron. A kötött sálak tanulmányozása során rájöttem, hogy mindenképp olyan kellene, ami pont passzol a koszorúra, így a női sálakról gyorsan letettem, hiszen ezek óriásiak. A gyerek részlegeken pedig a rózsaszínen túl viszonylag kevés árnyalatot lehet fellelni, én pedig fehéret, vagy leginkább szürkét szerettem volna.)
- 4 fehér gyertya
- 4 gyertyatű (Én direkt kisebb átmérőjűt választottam, mint a gyertyáim, hogy ne lógjanak ki alóla, mert nem szeretem a látványukat. Ráadásul csak arany színben találtam, ami nem igazán passzolt a koncepcióba.)
- őzike (Szép kidolgozású állatfigurákat a Schleich gyárt, az enyém innen származik.)
- fenyőfa (Ennek beszerzése sem épp egyszerű, érdemes vasútmodell boltokban, webshopokban nézelődni. Az enyémet a Marks&Spencer-ben találtam, egy szánkóra kötve karácsonyi díszként árulták. Számomra épp tökéletes, mert egy kicsit havas hatású.)
- szalagok (Kétfélét is vettem, mert nem tudtam, melyik passzol majd jobban, végül a kockás mellett döntöttem.)

Ezen kívül szükség volt még tűre, cérnára, ollóra, valamint ragasztópisztolyra. 


Az öltögetést a sál közepénél kezdtem, majd folyamatosan haladtam az egyik irányba. Szerencsém volt, mert összevarrva a sál épp passzolt a koszorúalapra. 


Az öltögetést végigvittem az egyik oldalon. Ekkor már láttam, hogy a másik ezt majd szépen eltakarja, és lesz egy kis túllógás is, amit kifejezettem szerettem volna. 


Íme az alja, ahol összevarrtam.


És megfordítva, a teteje:


A koncepcióm az volt, hogy a gyertyákat a túllógó résszel szemben helyezem el, az őzikét és a fát egymás mellé, a masnit pedig a másik oldal díszeként. Itt már csak annyi történt, hogy a gyertyákat betűztem a helyükre, és felragasztottam az elemeket.


Néhány közeli képet is készítettem a szép őzikéről - ami hivatalos nevén gímszarvas borjú.


Ez a kedvencem róla :)


Itt a túllógó részt figyelhetitek meg egy kicsit közelebbről:


A kötés mintázatát imádom! :)Remélem, kedvet kaptatok az elkészítéséhez - még ha jövőre is valósul meg! Szerintem ez a koszorú igen jó példa arra, hogy a blog mások mellett engem is inspirál, így a továbbiakban is számíthattok a sok-sok diy bejegyzésre!

UPDATE: 2017.11.28.
Már videón is megnézhetitek a lépéseket, kattintsatok ide:Fotók: saját

You Might Also Like

0 megjegyzés