Metró csempe: különleges felrakási módok

február 01, 2015

A metró csempe igen kedvelt burkolat mostanában, többféle lakberendezési stílusnak is jól áll, konyhában és fürdőszobában is megállja a helyét. A szokványos, "feles" eltolás mellett más módokon is felrakhatjuk, és ezzel egyedivé tehetjük a burkolandó helyiséget. Ehhez szeretnék ötleteket nyújtani a mai bejegyzésben, sok-sok példával, a bejegyzés végén felrakási mintákkal! :)


Először is lássunk néhány példát a már említett, hagyományos, felesen eltolt felrakási módra:Most pedig lássuk, hányféleképpen rakhatjuk még fel a metró csempét. (Vagy az erre hajazó, téglalap alakú csempénket.) Az első mód, ha nem toldjuk el, hanem vízszintesen rakva, szépen egymás alatt helyezzük el őket:


Ugyanezt megtehetjük függőlegesen is, és persze itt is eltolhatjuk "felesen", ha úgy tartjuk jobbnak: 


Az eltolást is megbolondíthatjuk, ha pl. 45 fokban megdöntjük a csempéket:


Nagyon kedvelt felrakási mód újabban a halszálka minta, de még itt is variálhatunk aszerint, hogy 45 fokban, vagy vízszintesen indítjuk el a lapokat. 
Mielőtt tehát burkolásra kerülne a sor, érdemes átgondolni a lehetséges variációkat. Ehhez nyújtanak segítséget az alábbi minták, nézegessétek meg őket alaposan:Mint látjátok, egy egyszerű csempefelrakás is számtalan különböző variációs lehetőséget rejt magában, ha bizonytalanok vagytok, kérjetek tanácsot lakberendezőtől - akár tőlem! :)


Forrás: pinterest (subway tiles, metro tiles, subway tiles pattern)

You Might Also Like

3 megjegyzés

 1. Nekünk is kedvencünk a metro csempe, a fürdőszoba felújításakor erre esett a választásunk:
  http://garzon.blogger.hu/2014/08/05/furdoszoba-miert-ilyen

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves "Garzon"! Örülök, hogy nektek is tetszik, szürke padlóval valóban jó párosítás! :) Üdv, Timi

   Törlés
 2. A metró csempe igen nagy népszerűségnek örvend mostanában,egyre több otthonban ezt válasszák a megrendelők!Fürdőszobákban,konyhákban és más helyiségekben is megállják a helyüket,sokszínűsége és felrakási módjai is sokrétű!Egyszóval,szerintem remek választás,nagyszerű ékessége egy háznak.

  VálaszTörlés