Növények rendhagyó elhelyezése a lakásban

május 12, 2015

Növények minden lakásban vannak, azonban az, hogy hogyan helyezzük el őket, a látvány szempontjából korántsem mindegy. Ha a földre helyezett kaspókon túl valami hangsúlyosabbat, egyedibbet szeretnénk, és túl vagyunk már a magasított virágtartókon (pl. Lechuza) is, ajánlok néhány rendhagyó megoldást, a monumentálisaktól egészen a kisebb ötletes megoldásokig. Meglátásom szerint a növények "koncentráltan" elhelyezve sokkal izgalmasabb képet mutatnak, így szó lesz a még újdonságnak számító növényfalakról és növényképekről is. :)


Növényfalak: magánlakásokban ritka, inkább közületekben, irodaházakban találunk rá példát. Nagyon látványos, ám minden bizonnyal a legmagasabb költségekkel járó megoldás. 

Térelválasztók növényekből: a növényeket használhatjuk akár térelválasztóként is, akár magasabbra, akár alacsonyabbra "építkezve". A nagy alapterület (főként a magas térelválasztóknál) alapkövetelmény, így akkor válasszuk, ha van hozzá elegendő terünk.


 
Növényképek: Ha látványos megoldásra vágyunk, ugyanakkor egy egész falat nem borítanánk be növényekkel, válasszuk a növényképet! A folyton változó zöld képen pihentetve a szemünket igazán kellemes perceket tölthetünk el.

Kaphatók olyan vízadagolós falikaspók is, amelyekbe szintén tudunk növényeket ültetni, ezek segítségével is létrehozhatunk egy kisebb-nagyobb növénycsoportosulást a falon:


Végül pedig megemlíteném a Boskke kaspókat is, amelyek az itt felsoroltak közül a legegyszerűbb, ugyanakkor leglátványosabb megoldást nyújtják: a fejjel lefelé függeszthető kaspókban igen izgalmasan mutatnak a beléjük ültetett növények, és egy új perspektívát adnak a szemlélésükhöz.

Nos, melyiket próbálnátok ki a saját otthonotokban?


Forrás: pinterest.com, verticalgardenbudapest.com, bernikert.hu

You Might Also Like

0 megjegyzés