A te otthonodba milyen szőnyeg illik?

június 25, 2015

A szőnyegválasztás - mint általában lakásunk minden jelentősebb darabjának kiválasztása - nem egyszerű döntés, hiszen évekre meghatározhatjuk vele egy-egy helyiség színeit, stílusát, hangulatát. A Tulipo szőnyegek néhány darabját saját otthonomban is volt alkalmam kipróbálni, így a következőkben egy kis útmutatót kaphattok, hogy melyiket milyen környezetbe ajánlom, milyen tárgyakkal, bútorokkal párosítanám.

Bohókás szőnyeg modern otthonokba:

Az Art kollekció színes darabjait modern lakásokba ajánlom. A festékmintás szőnyeg otthonunk meghatározó színfoltja lesz, így mellé főként fehér, modern bútorokat társítanék, illetve jól mutathat élénk színű műanyag székek társaságában is. A Hay asztalkámmal is jó párost alkottak! :)

A színátmenet szerelmeseinek:

Az ombre, avagy színátmenetes tárgyak jó ideje hódítanak a lakberendezésben. Ha tetszik ez a trend, akkor jó választás a Nepal szőnyeg, amely finom árnyalataival hangulatos alapot teremt a nappaliban, vagy a hálószobában is. Hasonló árnyalatú kiegészítőkkel párosítva kellemes hatást érhetünk el. Természetesen nekem a lilás-rózsaszínű nyerte el leginkább a tetszésem. 

A divatos minták kedvelőinek:

A marokkói hatású rácsminta igazán közkedvelt most a lakberendezésben. Egy fehérre, vagy bézsre hangolt lakásban remek kiegészítő szín lehet a kék, mely visszaköszönhet a szőnyegen, és egyéb kiegészítőkön is. Bátrabbak más erőteljes mintákkal is párosíthatják, például díszpárnák formájában.

Óvatos duhajoknak:

Az Olympia igazi jolly joker a Tulipo kínálatában. Visszafogott bézs színével, rövidebb-hosszabb szálainak köszönhető mintázatával jól illik egy földszínekkel játszó lakásba. Igazán puha, fényes szálak alkotják, így a nappaliban, vagy a hálószobában is kellemes érzetet és látványt nyújt. 

Az elegancia jegyében:

A Luxemburg szőnyeg igazán puha, vastag, sűrű szálakból áll, nekem a személyes próba során az egyik kedvencem lett. Finom hullámmintázata elegáns hatást kelt, így akár modern, akár klasszikusabb berendezés mellett is jól mutat. Az eleganciát fényes kiegészítőkkel fokozhatjuk.

Ha a szőnyegválasztáshoz további segítségekre lenne szükségetek, akkor hasznos információkat találhattok a Tulipo oldalán is, ahol színek, minták, vagy éppen helyiségek szerint is mutatnak ízelítőt, sőt, arra is választ kaphattok, hogy az egyes helyiségekbe mekkora méretű szőnyeg ideális. Neked melyik (lett) a kedvenc Tulipo szőnyeged? :)

You Might Also Like

0 megjegyzés