Babaház, házilag

május 23, 2012

A hétvégén itt a gyermeknap, ti mivel készültök a gyerkőcöknek? Ha van időtök és kedvetek barkácsolni, készítsetek nekik valami egyedit. Amennyiben fiú a kedvezményezett, akkor egy korábbi bejegyzésemet ajánlom figyelmetekbe, ahol egy DIY módon készült szerelőállványt mutattam. Ha viszont kislányról van szó, akkor íme egy újabb ötlet, a babakonyhán túl: egyedi és megismételhetetlen babaház, házilag kivitelezett verzióban.Az elkészítése igazán nem bonyolult. A kép alapján a megfelelő "építőelemeket" kell kivágni falécekből, majd összeilleszteni. A háta sem kell, hogy egy lemezből álljon, ez is lehet darabokból. Ha mégis segítségre szorultok, a teljes építési folyamatot lekövethetitek itt.


Majd jöhet a festés, mázolás. Több rétegben, hogy jól fedjen.


Aztán tapétázhatunk! Ha nincs maradék tapétánk, válasszunk színes papírokat, olyan szépeket lehet kapni, biztosan találunk megfelelőt. Törekedjünk játékosságra, különböző mintájúakat válasszunk. A papírokat dekupázs- vagy tapétaragasztóval applikálhatjuk fel, előbbi hobbi-, utóbbi barkácsboltokban kapható.


A ház tulajdonképpen kész is, már csak be kell rendezni, és a lakók költözhetnek is! Ha nincsenek kisméretű babaházba való bútoraink készleten, bízzuk a fantáziánkra ezeket is: alufóliából tükör készülhet, kisméretű dobozkákból lehet bútor, maradék anyagokból ágytakaró, függöny, stb. Végül költöztessük be a lakókat is!


Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a blog Facebook-táborához itt!

You Might Also Like

4 megjegyzés

 1. nagyon szép! szerettem volna anno én is egy hasonlót...ha lesz kislányom is, biztosan csinálunk egyet :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik az ötlet! :)

   Törlés
  2. Babaházat épittenék honnan tudnék hozzá haanyagot rendelni?

   Törlés
  3. Szia Hencsi! Barkácsáruházakban biztos találsz hozzá megfelelő alapanyagot! üdv, Timi

   Törlés