5 tipp kis konyhákhoz

március 15, 2017

Mostanában ismét egy kb. 3 négyzetméteres konyha tervein dolgozom (az előző terveit megnézheted itt), szóval nem csoda, ha a gondolataim a kis alapterületű konyhák megoldásai körül forognak! :) Ezért a mai bejegyzésben 5 tippet hoztam arra, hogy hogyan nyerhetsz helyet, ill. hogyan tűnhet a konyhád nagyobbnak, ha neked is csak néhány négyzetméter áll rendelkezésedre.1. Válassz kisebb méretű konyhai gépeket, eszközöket! Legyen a hűtő csak pult alá építhető, egymedencés a mosogató, kettes a főzőlap, mini a páraelszívó. 


2. Terjeszkedj felfelé! Legyenek a felső polcok magasabbak, mint általában, sőt, akár egészen a plafonig is érhetnek. Igaz, ezek eléréséhez szükség lehet székre, vagy kisebb létrára, de a ritkán használt holmik tárolására tökéletesek!


3. Bárpult, vagy lehajtható asztal! Egy kis konyhában is cél, hogy le lehessen ülni enni. Mindehhez normál asztal helyett jobb, ha bárpultot, vagy lehajtható asztalt választasz, hiszen ezek sokkal helytakarékosabbak. 


4.) Használj világos színeket! Még akkor is, ha a sötét árnyalatok állnak közel a szívedhez, igyekezz minél több világos árnyalatot, fehéret, krémszínt alkalmazni. Persze némi kontrasztot tehetsz, pl. néhány sötétebb színű elemmel, vagy egy sötétebb munkapulttal. De az összhatás legyen világos, könnyed! 


5.) Tervezz be sok-sok fényt! Főként, ha a helyiség ablaktalan, de akkor is, ha van ablaka, hiszen esténként, vagy télen nincs, vagy kevesebb a természetes fény. Az általános világítás mellett jól világítsd meg a munkapultot és az étkezőrészt. Emellett különböző "dekorációs" fényeket is alkalmazhatsz a még különlegesebb összhatás érdekében. Ha pedig mégsem boldogulnál, akkor ajánlom magam, szívesen segítek a tervezésben! :) 

You Might Also Like

0 megjegyzés