Tetőtéri fürdőszobák

június 07, 2017

Nemrégiben egy tetőtéri fürdőszobát terveztem, aminek a látványterveit hamarosan bemutatom itt a blogon. Addig is, amíg ez sorra kerül, összegyűjtöttem néhány képet a témában, hogy ha éppen ti is tetőtéri helyiségben szeretnétek fürdőszobát kialakítani, legyen egy kis inspirációs forrásotok.

Tetőtérben több szempontból sem egyszerű fürdőszobát kialakítani, ahogy nem volt az az "én" esetemben sem. A ferde falak és az alacsony térdfalak nem könnyítik meg a berendezési tárgyak elhelyezését, főképp akkor, ha egyúttal a rendelkezésre álló alapterület is kicsi. Ráadásul a mosdó, a zuhanyzó, sőt még a WC használatához is megfelelő magasság kell, ami nehezíti a helyzetet.

Éppen ezért, érdemes akár térbe épített falszakaszokban, előtétfalakban is gondolkodni, az általam tervezett fürdőszobában is ez adott helyet a mosdónak. Zuhanyzó helyett pedig inkább kádat választani, amelybe beleülve kényelmesen lehet fürödni alacsonyabb belmagasság alatt is.

A tetőtérbe kerülő fürdőszoba tervezését érdemes alaposan átgondolni (akár szakember segítségét is kérni), és a belmagassági adottságokat mindenképpen figyelembe venni a tervezésnél, hogy a napi használat során minél több örömet, és minél kevesebb bosszúságot okozzanak a ferde falak, falszakaszok.

Ha pedig tetőtér, akkor szóba jön a tetőtéri ablakok és az árnyékolás kérdésköre is. Ezügyben ajánlom, nézzetek körül a VELUX webshopban, ahol a tetőtéri ablakokra szerelhető árnyékolók és redőnyök legnagyobb választékát találjátok!

Most pedig jöjjön néhány inspiráció és jótanács! :)

1.) A zuhanyzót igyekezzünk teljes belmagasság alatt kialakítani, a WC kerülhet ferde fal mellé is.


2.) A tükör magasságára azért érdemes figyelni, hogy jól lássuk magunkat benne. A tükör tetejének ideális magassága 190-200 cm-en van.3.) Ha ferde is a falszakasz, de alatta tágas zuhanyzót tudunk kialakítani, az jó megoldás lehet.


4.) A WC kerülhet a ferde falsík alá, de a térdfal magassága legalább 110 cm legyen, és figyeljünk arra, hogy előtte legyen elegendő hely kényelmesen felállni.


5.) Kis térben ideális minél közelebb helyezni egymáshoz a berendezési tárgyakat, például a kádat és a mosdót.


6.) Zuhanyt akár az ablak alatt is kialakíthatunk. Az azonban fontos, hogy a zuhanyrózsa megfelelő magasságba kerüljön!7.) Épített falakkal tagolhatjuk a teret, így kialakíthatjuk a zuhanyzó helyét, illetve tárolófelületet is nyerhetünk.8.) A legjobb megoldás, ha a kádat tesszük a ferde falsík alá. Arra figyeljünk, hogy a be- és kiszálláskor legyen elegendő helyünk!

Bízom benne, hogy tetszett az összeállítás, hamarosan jövök az én tetőtéri fürdőtervemmel! :)

You Might Also Like

0 megjegyzés