Lépj beljebb!

augusztus 15, 2017

Avagy, bemutatkozik az előszobánk! :) Van egy aprócska helyiség a lakásunkban, amit már régóta szeretnék megmutatni nektek, mégsem került rá sor eddig, pedig szinte az első volt, ami elkészült - kis alapterületének köszönhetően ugyanis nem kellett bele túl sok dolog.. :)

Az előszobáról írt posztom régóta nagy népszerűségnek örvend, ha tehetitek, elsősorban ezeket a szempontokat kövessétek, ha előszobát terveztek. Aztán pedig vannak ugye a kivételek, mint ahogyan a mi előszobánk is az.. :) Alapterületre rendkívül pici, és egy normál méretű szekrényt sem lehet benne elhelyezni. (A normál méret alatt a 60 és 40 cm mély szekrényeket értem.)

Két lehetőség maradt tehát: vagy egy alacsony cipősszekrényt helyezünk el felette egy fogassal, vagy egy magasabbat, és fölé valamilyen dekoráció kerül. Nos, mivel számomra fontos, hogy hazaérkezéskor valami szép fogadjon, ezért az utóbbi mellett döntöttem. A nyitott fogason lógó kabátok látványával kevésbé tudtam volna megbarátkozni.

Először a cipősszekrényt választottuk ki, mely a Bissa lett az Ikeából, ebből rögtön kettőt helyeztünk el egymás mellett. Mivel szerencsére egy kicsit távolabbi folyosón van lehetőségünk a kabátok és a táskák, valamint a további cipők tárolására, ezért itt tényleg csak az aktuálisan használt cipők kapnak helyet. És nem, a fotózás idejére sem pakoltam ki a szekrényből, bizony, teli van cipővel. Imádom, hogy a zárt ajtóknak köszönhetően ebből mégsem látszik semmi. :)A képkeret is az Ikeából van, az 50x70 cm-es méretet választottam a Ribba családból. Bár elsőre egy ekkora méret nagynak tűnhet, ide bőven kellett ekkora. (Nektek is javaslom, hogy bátran válasszatok nagyméretű képet, sokszor látom, hogy nagy falszakaszon egy aprócska kép árválkodik, ami kevésbé szép látvány.)

A képkeretbe való posztert saját magam készítettem egy a pinteresten látott azonos feliratú kép alapján, melyet az általam elképzelt színekkel, betűtípussal és elrendezéssel gondoltam újra. A szöveg jelentőséggel bír számomra/számunkra, hiszen ez az első otthonunk, ahol együtt lakunk a párommal.


Az összkép a kiegészítőkkel lett teljes, mint a H&M Home-ból származó házikó, melybe évszakonként más dekoráció kerül, vagy a Dekorlampion-tól származó gömblámpasor, ami most épp a napsugaras nyarat hivatott jelképezni. :) Az ülőke szintén Ikeás, alapvetően ide vettem, de mindenhol máshol használjuk a lakásban, csak épp itt nem - most viszont dekorációként bekerült.. :)


A házikó és a gömblámpa közelebbről:


A gömblámpa színei remekül passzolnak a már meglévő színekhez, és a napfényes sárgát is becsempészik a helyiségbe, életre keltve a teret:


A sárga lámpagömbökhöz sárga liliom dukál - na jó, bevallom, ez nem mindig alapkellék! :)


Összességében azt mondhatom el, hogy (albérlet lévén) egy lehetőleg költséghatékony, de mégis dekoratív előszobára vágytunk, ami az alapvető funkciókat (legalább részben) ellátja. Vendégek érkezésekor kicsit hiányzik a fogas, de azt a néhány alkalmat megoldjuk, nekem pedig többet ér a látvány, amit már megszokott ugyan a szemem, de más-más dekorációval társítva jó újra és újra rácsodálkozni. :)

Az előszobában fellelhető termékek:
Cipősszekrény: Bissa, Ikea
Képkeret: Ribba, Ikea
Ülőke: Marius, Ikea
Székpárna: Bertil, Ikea
Gömblámpasor: Dekorlampion
Házikó: H&M Home
Váza (hagyma alakú): Flying Tiger
Kis váza: Oázis Kertészet
Poszter: saját készítés

Ha tetszik az előszobánk, és te is szeretnél hasonlót, de nem tudod, hogyan fogj hozzá, akkor ajánlom a szolgáltatásaimat, vagy nézz körül a további referenciáim között! :)


Fotók: saját

You Might Also Like

2 megjegyzés

 1. Kedves Timi! Az előszobai falfesték márkáját és színkódját megtudhatnám?
  Köszönöm.Judit

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Judit! Sajnos nem fogom tudni pontosan megírni, mert már készen volt, amikor beköltöztünk. De úgy tudom, hogy Trilak (Héra) lehet, és festő keverte ki, valószínűleg fehér alapba barna és fekete, esetleg sárga színezőkkel. Remélem, azért tudtam segíteni!

   Törlés