Egy 27 négyzetméteres lakás átalakulása 9. - Magazinos fotók

október 18, 2018

Örömmel jelentem, hogy megérkeztek az újság által készített fotók, így csodaszép magazinos fotókkal mutathatom be a 27 négyzetméteres kislakásból született végeredményt! Ha végigkövettétek a teljes sorozatot, akkor az előtte állapottól a tervezési folyamaton át egészen mostanáig láthatjátok, hogy hosszú volt az út, de bizony megérte, hiszen a lakás teljes pompájában tündököl, és nemcsak a fotózáson, hanem a hétköznapokon is! :)


A konyháról gyönyörű fotók születtek! :) Az alig 3 m²-es helyiséget nem volt könnyű fotózni, hiszen szinte éppen csak annyi hely van benne, hogy be lehessen lépni. A helyiségben azonban minden elfért, ami a tulajdonos igénye volt: hűtő, sütő, mosogatógép és mosógép. A hűtő és a mosógép bútorlap mögött rejtőzik, míg a sütő és a mosogatógép egy készülékben egyesül.


Már a nappali helyiségben, de a konyha közvetlen szomszédságában kapott helyet a lehajtható érkezőasztal, melyről szintén egy csodás fotó született, a konyha felé. A bárpult magasságú asztal mellé összecsukható székek társulnak, itt ülve kifelé is lehet szemlélődni.


A konyha felől a másik oldalra tekintve már a nappali egy részletét vehetjük szemügyre. A komód fölé egy szép tükör került, míg az ággyá nyitható kanapé fölé méretes könyvespolc, amely helyet ad a tulajdonos könyvgyűjteményének: a szín szerinti rendezés az ő érdeme! :)


A kananapéval szemben lévő bútort az Ikea Besta típusa alapján terveztem, azonban amiatt, hogy egységes legyen minden bútor színe, ezt is asztalossal gyártattuk le. Ezen a képen éppen felhajtva látható az étkezőpult, míg az alsó képen a lenyitott állapotban, a székekkel együtt.A nappali bejáratához közeli falszakasz padlótól a mennyezetig érő beépített szekrényt rejt. Érdekessége, hogy csak 40 cm mély, így a ruhákat nem a hagyományos módon lehet felakasztani benne. A váza Ikea Pax elemekből állt össze, azonban hogy igazodjon a belmagassághoz, az asztalosok felül "megtoldották". Az ajtók egyedileg készültek, a többi bútorral egységes anyagból.


A konyha mellett a lakás másik "ékköve" a fürdőszoba, amely alapos áttervezés után vált használhatóvá és praktikussá. Itt is helyet kap a csodásan csillogó bronz csempe, legfelül pedig egy üvegtégla sor, amely által a szomszédos konyhából kap egy kis természetes fényt a helyiség. A kívánalomnak megfelelően nagy kád, és a lehetőségekhez képest sok tároló kapott helyet itt.


Végül pedig egy trükkös tükrös kép, a kis előszoba egyik fala ugyanis a teljes felületen tükörborítást kapott, így amit szemben láttok, az tulajdonképpen a tükörkép. A bal oldalon a bejárati ajtó tükröződik, jobbra pedig a nappali ajtaja, így látható, hogy milyen kis térről van szó tulajdonképpen. A nappaliból nézve azonban a tükörfelületnek köszönhetően megduplázódik a tér, így kifejezetten tágasnak érződik! :)


Megjelenés: OTTHON Kislakás különszám, 2018/4, fotós: Vikman András, stylist: Horváth Vera

You Might Also Like

0 megjegyzés