Spanyol gyerekszobák

február 28, 2011

Az El Mueble című spanyol magazin online változatán külön rovatot szentelnek a gyerekszobáknak. Végignézve a felhozatalt, a spanyoloknál is dívik a jól bevált színhasználat, miszerint a lányszoba rózsaszín, míg a fiúk birodalma kék árnylatot kap. A spanyolok mégsem festik Barbie-rózsaszínre vagy babakékre a szobákat, ennél sokkal finomabban járnak el.  

A lányszobákban a falak általában fehérek, vagy apró mintás tapétával borítottak. A bútorok szintén világosak, esetükben a funkciónak és a dekoratív megjelenésnek is fontos szerepe van. Bár a rózsaszínt csak kiegészítő színként, főként a textileken találjuk meg, az összhatás mégis kellőképpen lányos:


Lányszoba 1.
Lányszoba 1.
Lányszoba 2.
Lányszoba 2.
Lányszoba 3.
Lányszoba 3.

Fiúszobában gyakran alkalmazzák a bézses, barnás árnyalatokat a kék mellett. A falak és a bútorok szintén világos színűek, minták tekintetében pedig leginkább a csíkok hódítanak: falon és textilen egyaránt:


Fiúszoba 1.
Fiúszoba 1.
Fiúszoba 2.
Fiúszoba 2.


Fiúszoba 3.
Fiúszoba 3.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a blog Facebook-táborához itt!

Forrás: elmueble.com (12)

You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Gyönyörűen berendezett szobák! Végre nem azok az erős tolakodó színek! a játékok úgyis éppen elég színesek maguk, nem kell még a káoszt fokozni giccses színkavalkáddal!

    VálaszTörlés