Kék és zöld rénszarvasok, avagy dekooder-fát díszítettem

november 29, 2011

A múlt héten néhány dekooderes lánnyal karöltve részt vettem egy jótékonysági karácsonyfa-díszítő rendezvényen, az Adventi Királyi Vásár keretében. S hogy hogyan jövök a képbe a dekooder kapcsán? Nos, a részletekről majd később, azonban annyit már most elárulhatok, hogy bizonyos átszerveződések és helycserék okán a későbbiekben az én írásaim is megtalálhatók lesznek az oldalon, így a mostani esemény egy "beavatási szertartásnak" is beillett! :) Szóval, az első teendő az volt, hogy környezettudatos karácsonyfadíszeket készítsek a dekooder színeiben, azaz kékben és zöldben. Íme, az erre az alkalomra készült rénszarvasaim, papírból:
Hat dekooder-tag készített különféle díszeket. Amikor mindannyian "bedobtuk a közösbe" az általunk gyártott függőket, így festettek:


Íme az én rénszarvasaim, ezúttal már picit nagyobb a "csorda":


Szabó Franciska origami-csillagai:Klein Kinga kétdimenziós csillagai:


Hujber-Nagy Aletta polárszivei:


Csorba Anita öko-masnijai:


Csipeszdíszek szintén Anitától, és egy fontos elem: a fa földlabdáját takaró anyagdarab.
Zai Viki sütőforma-díszei:Újabb fontos feladathoz érkeztünk. Ki kellett választanunk a fát, ami nem túl kicsi, nem túl nagy, szép is, formás is. Alettával végül emellett maradtunk, amit nem kis küzdelem árán Aletta végül sikeresen cipelt át a terem túlsó oldalára. Kicsivel később férfi segítőnk belefaragta nekünk a fát a műanyag cserépbe. Éljen, jöhetett a díszítés!Vikivel gyorsan neki is estünk a díszeknek!És közös erővel elkezdtük díszíteni a fát.Aletta és Anita, díszítés közben. Alakul!A csúcsdísz rögtönzött elem, különféle szalagokból:


Részletek:

Majd a feldíszített fát átvitték végső helyére, a Gozsdu-udvarba.


A dekooder-fára, - ahogy egyébként a többi jótékonysági karácsonyfára is -, egy hónapon keresztül lehet szavazni a Facebook-on, majd pedig licitálni lehet rá. Az árverés során befolyt összeget Down-kóros gyerekek megsegítésére ajánlják fel. Bízunk benne, hogy a dekooder-fa valakinek nagyon sokat fog érni, és a beteg gyerekek minél komolyabb segítséghez jutnak általa!

Fotók: saját (1), Hujber-Nagy Aletta (2-21)

You Might Also Like

2 megjegyzés