Előszoba - első tervem

május 07, 2012

Korábban már beszámoltam róla, hogy egy ideje lakberendezést tanulok, de időhiány miatt terv még nem került fel a blogra - egészen idáig. Most azonban ennek is eljött az ideje! :) Illetve, maga a "feladatmegoldás" nem is kerül fel, mert az alaprajz és a falnézetek ceruzával készültek, és beszkennelve vagy lefotózva nem mutatnának olyan szépen a blogon, mint szeretném.. Így külön ide ("szorgalmiként") készítettem egy hangulati tablót, amelyen a választott bútorok, színek, burkolatok szerepelnek.

A feladatban egy 90 négyzetméteres lakást kell berendezni, helyiségről helyiségre haladva. Először az előszobát mutatom meg, aztán majd szépen sorban a többit is. A lakásról következőket lehet tudni: öt helyiségből áll: előszoba (12 m²), nappali-étkező-dolgozó (50 m²), konyha (9 m²), hálószoba (11.5 m²), fürdőszoba (7.5 m²). Lakói fiatal házaspár. A feladat megoldásához az IKEA katalógusából kellett bútorokat választani, így a bútorok innen származnak, a kiegészítőkkel viszont igyekeztem egyedivé tenni a helyiséget!

A 12 m²-es előszobájukat ilyen hangulatúnak képzelem:


Az előszoba egy hosszú, viszont keskeny (5.50 x 2.20 m) helyiség, így fő színként a fehéret választottam. A falak és a bútorok nagy része is fehér. A padlóra magas kopásállóságú, világosszürke gres porcelán padlólap került.

Az egyszerű vonalvezetésű bútorok az előszobához köthető minden funkciónak megfelelnek: van cipőtároló (zárt és nyitott is), a cipő fel- és levételét megkönnyíti a cipőhúzó pad (amely mögé egy vidám, függőleges hengerekből álló szivacsos falvédőt terveztem, amit különböző színű zöld velúrbőrrel vonunk be - ez nem szerepel ugyan a képen, de egy korábban bemutatott lakásban láttam, és nagyon praktikusnak tartom, itt megnézhetitek). Utóbbi a falat is védi a piszkolódástól A fiókos szekrényben elférnek az apróságok: táskák, sálak, sapkák, a zárt gardróbszekrényben pedig jól tárolhatók a kabátok. (Direkt módon nincs látható akasztó, mert a házaspár szereti a rendet, rendezettséget.) Indulás előtt jó hasznát veszik az egészalakos tükörnek, hazaérkezéskor pedig rögtön felakaszthatók a kulcsok, letehető a vizes esernyő.


 
Színek tekintetében a fehér mellé a zöldet alkalmaztam kiegészítő színként, mivel az előszoba az a helyiség, ami összeköti a "kintet" és a "bentet", így a természet egyik fő színe szinte kínálta magát. Ráadásul, a házaspár is kedveli a zöld színt, és a természetet is. Ezt a vonalat továbbgondolva kerültek be a "természetközeli" kiegészítők: madaras kulcstartók, bagoly esernyőtartó, bambusz vázák, zöld madársziluettek feszített vászon alapra. A világításról a mennyezetbe épített három spotlámpa, valamint a tükör mellé került falikar gondoskodik. 

Bútorok: IKEA, madárlak kulcstartó: Bigyóshop, bagoly esernyőtartó: BurkeDecor, vázák: Butlers, falfesték K387: Tikkurila, Ark Steel gres porcelán padlólap: Gres-Massimo, világítótestek: Eglo Lámpabolt.

Hamarosan folytatás következik, és megmutatom a nappali-étkező-dolgozó hangulati tablóját is. Az előszobát illetően pedig kíváncsian várom a véleményeteket!

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a blog Facebook-táborához itt!


Hangulati tabló: Otthon és Dekor, fotó: decor8blog.com

You Might Also Like

0 megjegyzés