reKU – egyedi figurák, nem csak gyerekszobába

június 27, 2012


Ha figyelemmel követitek a gyerekszoba-bemutatókat akár a magazinban, akár itt a blogon, feltűnhetett, hogy rajzfilmhősökkel telifestett falakkal nem találkozhattatok. Ez nem teljesen véletlen. Bár a gyermekek érkezésekor sokaknak jut eszébe a falakat „micimackósra” festeni, ez nem feltétlenül meríti ki a dizájnosság fogalmát. Persze, tisztelet a kivételnek, de általánosságban ez elmondható. Ha már falfestésben gondolkodunk, szakadjunk el kicsit a mesehősöktől! ReKU, alias Neszmélyi Réka figurái garantáltan egyediek, és nagyon bájosak! Egy kis ízelítő:

Réka idén diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem grafika szakának BA képzésén, és a tanulmányok mellett kezdett el gyerekszoba-dekorációkkal foglalkozni. Munkái során azt tartja a legfontosabb szempontnak, hogy minden megrendelőjének személyre szabott, szerethető és otthonos szobát tervezzen a figuráival.
A tervezés során Réka a megrendelőt is bevonja a folyamatba, sokszor konzultál, úgy, hogy a végeredmény olyan legyen, amibe tényleg beleszerethetnek. Réka szerint mindenkinek van saját kedvence, amit szeret is viszontlátni a falakon, ezt mindig igyekszik szem előtt tartani. 

Réka szereti, ha a szülők teret adnak a gyerekeknek is a tervezés közben, és ők is ötletelhetnek. Minden alkalommal próbál a képbe belecsempészni valami személyes élményt, legyen ez akár egy kedvenc állat, ovisjel, karakterjegy, ami ha visszaköszön, már sokkal személyesebbé teszi a szoba hangulatát, mint egy jól ismert mesehős figurája.
Mostanában kezdte el más dolgokon is kipróbálni a figuráit, így zsebtükrökön, bögréken, printeken. 

Réka mindig örül az egyedi és ötletes megrendeléseknek is, hiszen ez mindig újabb izgalmakkal és tanulsággal jár. Ha bárkinek van bármilyen megvalósítandó álma, amiben segíthet, bátran keressétek őt! Facebook oldala itt, blogja itt érhető el!

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a blog Facebook-táborához itt!

Fotók: reKU

You Might Also Like

0 megjegyzés