Kék-bézs-barna kisfiúszoba

szeptember 26, 2012

A múltkor, a pink-fehér, pöttyös babaszoba hangulati tablójának bemutatásakor ígértem, hogy hamarosan egy részletesebb fiúszobatervet mutatok. Nos, eljött az idő! :) Bár ezek sem annak a szobának a darabjai, amit a tanulmányaim kapcsán terveztem, a színvilág a barnákkal és bézsekkel, valamint a világos- és sötétkék árnyalatokkal nagyon megtetszett, a hideg-meleg színkontraszt, és ezek nagyjából egyenlő aránya kellemes hatást eredményezhet egy kissrác birodalmában. A válogatáskor kifejezetten figyeltem arra, hogy csak olyan terméket válasszak, ami itthon kapható, így bónuszként lejjebb lesz egy második variáció is, mert egy-két tárgyat illetően azért sikerült elcsábulnom. Szóval, íme az első:


A szobát egy olyan óvodás kisfiúnak tudom elképzelni, aki már kinőtt a babakorból, de még nincs szüksége író-, csak játszó/rajzolóasztalra. A szobában ugyanis nincsenek már "babás" minták, helyette csak csíkok és autók a tapétán - ami később iskoláskorra is jó lesz. Csíkos a szőnyeg is, csak az ágyneműn van egy kis állatminta. A többi darab egyszínű, a szoba fő színeit követve. Az antikolt hatású bútorok mellé fehér kiegészítő kisbútorokat választottam, és a laminált padló is antikolt jellegű. Úgy képzelem, hogy egy-egy nagyobb falszakasz bézs és világoskék, az erőteljes színű és mintázatú tapéták pedig csak kisebb felületeken jelennek meg. A szobában fontos még a praktikus tárolórendszer, és a különböző tárolódobozok. Vagányabb kiegészítő elemként egy farmer babzsák is bekerült, valamint néhány játékos világítótest, farmer és kötött lámpabura. 

A szobába került darabokat az alábbiakban részletezem is, ha a felső képen túl picik lennének, itt jobban kivehetők lesznek.
 
A főbb bútorok az IKEA termékei:

A tapétákat a Vilavu-tól választottam:A padlóburkolat a Diego terméke:


A két falfesték kódja Y307 (bézs) és Y351 (kék), a Tikkurila beltéri színeiből:Az ágynemű szintén IKEA:
A szőnyeget a Baby Couture webáruházban találtam:
Farmer huzatú babzsák a Blup-tól:
Kötött és farmer lámpaburák a Vilavu-tól:


Megannyi tárolódoboz az IKEÁ-ból:
Fali lámpa 1., a mászó figura a Massive terméke:

Fali lámpa 2., kék csillag az IKEÁ-ból:
És egy kis játék (szintén IKEA), amiből valószínűleg sokkal több lesz:


És a végül a poszt elején beígért második verzió, szigorúan csak egy-két dizájncuccal kiegészítve:


Eames elefánt:

És repülős függeszték a Mydeco kínálatából:
A szoba egyébként a bútorok cseréjével könnyen átalakítható az iskolás időszakra, talán arra is lesz egyszer időm, hogy ezt is megmutassam nektek. Ha valakit érdekel, és ezt jelzi is, az különösen inspirál! :)


Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a blog Facebook-táborához, ahol még több fotót, ötletet osztok meg!

You Might Also Like

4 megjegyzés

 1. Köszönöm ezt a bejegyzést! Hasonló színvilágú ovis szobából szeretnék iskolásat kreálni, klassz ötleteket kaptam hozzá. Nagyon szívesen olvasnék a saját változatodról!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nálunk szinte ez a szoba van az ovis kisfiamnak, de időközben úgy alakult hogy vele lakik a tesó is, és kevés lett a tárolóhely... az IKEA stuva szekrény csodaszép szürke-barna frontja pedig már nincs az IKEA kínálatában. Ilyenor mit lehet tenni?

   Törlés
  2. Kedves Marianna! A fehér szerintem mindenképpen favorit szín lehet, főként, hogy a Stuva korpusza is az. Így látatlanban mást nem javasolnék, de ha küldesz képeket a timea@otthonesdekor.hu e-mail címre, akkor többet tudnék mondani. üdv, Timi

   Törlés
 2. Nagyon szívesen! Köszönöm az inspiráló hozzászólást, igyekszem hamarosan iskolás változatot is mutatni! :)

  VálaszTörlés