2013 trendszíne a smaragdzöld

december 28, 2012

A december a trendkövetők számára nem csak az ünnepek körüli izgalommal telik. Akik ugyanis érdeklődnek a divat, vagy épp a lakberendezési trendek iránt, minden év decemberében nagy izgalommal várják, hogy a Pantone cég mely színt választja a következő év trendszínéül. A bejelentés megtörtént, a választás ezúttal az "Emerald green"- re, azaz a smaragdzöldre esett.Egy kis történeti áttekintés, hogy melyek voltak a korábbi évek trendszínei:


De térjünk is vissza rögtön a következő év, azaz 2013 trendszínére, a smaragdzöldre. Csak néhány jelző, amellyel ezt a színt illetik: kifinomult, harmonikus, kiegyensúlyozott, fényűző, sugárzó, élénk, erőteljes, buja, energizáló, inspiráló...


A zöld egyébként is közkedvelt szín, erőteljes, élénk árnyalata könnyen illeszthető más zöldes árnyalatok mellé,  vagy épp kontrasztban is állhat más színekkel. A smaragdzöld intenzív, figyelemfelkeltő szín, nagy felületen történő alkalmazása előtt érdemes végigböngészni néhány inspiráló enteriőrfotót. Ha túl soknak találjuk, alkalmazzuk inkább csak kiegészítőkön, melyeket később könnyen lecserélhetünk.
Forrás: pantone.com, pinterest.com

You Might Also Like

0 megjegyzés