Tavaszi ajtódísz műfűből

március 17, 2014

Hosszú idő után végre ismét saját DIY-projektet mutatok, remélem, örülni fogtok neki! Az alapanyagot illetően, a munkám révén még tavaly hozzájutottam egy kisebb tekercs műfűhöz, és már akkor tudtam, hogy kiváló alapanyagként fog szolgálni a tavaszi/húsvéti dekorációhoz. A péntek délutáni szép időnek köszönhetően hozzá is fogtam a műfű-projekt megvalósításához, és ez kerekedett belőle:
Ez a típusú műfű (Puerte Verde a Diego kínálatából) a közte lévő "száraz" szálaknak köszönhetően élethű megjelenésű, és ez különösen tetszik benne. Sniccerrel könnyen vágható "szálirányban", merőlegesen már kicsit nehezebb, ezért féltem, hogy az ollóval hogy fog majd viselkedni, mert tudtam, hogy szépen vágni csak ollóval lehet majd.


Amikor megvolt a megfelelő méretű négyzet, papírból kivágtam egy sablont, majd kétoldalú ragasztóval a hátuljához rögzítettem, hogy ennek mentén körbe tudjam vágni. (Persze, ez a rész már estébe nyúlt.)


A művelet sikeres volt. :)


Vágás közben a műfű eléggé hullott, ez a munkaszőnyegemen látszik is.Igazság szerint először nyuszis ajtódíszben gondolkodtam, dekorgumiból ki is vágtam egy nyusziformát, de a két anyag valahogy mégsem barátkozott össze. A korábban a Butlers-ben vásárolt mű gyöngyvirággal tulajdonképpen csak dekorálni szerettem volna, végül fő elemmé lépett elő. Ahogy rakosgattam őket, rájöttem, hogy kicsit meghajlítva éppen illeszkednek a koszorúra. Tulajdonképpen itt már kész is volt a koncepció. :)


A levelek alatt levágtam a szárakat, és ragasztópisztollyal rögzítettem az alapra. Egy kisebb masnival takartam el a szárak végét. A szélesebb szalag pedig akasztóként szolgál.


Szerintem szép lett. :)


A közeli fotókon látható a műfű részletgazdagsága is:

Végül az ajtón elnyerte méltó helyét. Összességében azt mondhatom, hogy tetszett ez a műfű-projekt, azt hiszem, lesz még próbálkozásom a témában. Egyúttal remélem, hogy hamarosan mind több saját ötletet, fotót oszthatok meg veletek, ugyanis egy ideje egy albérlet berendezése és csinosítása is a mindennapjaim részét képezi. :)
Fotók: saját

You Might Also Like

0 megjegyzés