A kanapé

május 28, 2014

A kanapéválasztásról igen részletesen írtam már a blogon korábban, ahogy említettem is, saját tapasztalatok alapján. Egy szinte teljesen bútorozatlan albérletet kellett ugyanis viszonylag rövid idő alatt legalább a legfontosabb elemekkel felszerelnünk. Ahogy említettem is korábban, ha a konyha és a fürdőszoba már használható, akkor a másik két legfontosabb elem az ágy, és a kanapé. Utóbbin egész sokat törtük a fejünket, több áruházba ellátogattunk, és igyekeztünk a legtöbb szempontnak megfelelő darabot választani. Végül az alábbi képen látható lett a favorit, de elmesélem az "utat" is.
A szempontjaink a következők voltak: szerettünk volna egy nagy, kényelmes szövetes kanapét, amin kényelmesen elférünk ketten, akár elnyújtózva is. Fontos volt az elfogadható minőség, a szép huzat, na és főképp a kedvező ár. Mivel albérletről van szó, azt sem tudtuk/tudjuk, mennyire lesz ideiglenes megoldás, meddig fogjuk pontosan használni.
Így elsősorban nagyáruházak kínálatában kezdtem kutakodni. Szerencsére a szürke színben, és a modern formavilágban már az elején megállapodtunk. A szürke a sok barnás árnyalatot (padló, falak) ellensúlyozza, melyeket adottságként kezeltünk. Azonban mivel én inkább a hideg színek (szürkék, fehérek, világos krémszínek) barátja vagyok, az adottságokat a berendezés színeivel mindenképpen szerettem volna ellenpontozni.

Az első favorit az Ikea Karlstad nevű darabja volt, amely skandináv enteriőrfotókon (alább) olyan jól tud kinézni! A korábban említett adottságok alapján viszont biztos volt, hogy ilyen hangulatot nem tudunk kialakítani, illetve ellene szólt még a "fapadossága", főként a karfák kapcsán, illetve a lábai, amik egyszerűen nem tetszettek, és amit mindenképpen kicseréltünk volna fémre, azonban ez plusz költséget jelentett volna.Itt látható a hozzá kiegészítőként kapható fém lábbal:


A következő kinézett darab egy Andante-modell volt a Quattro Mobili választékából. Megnéztük élőben is, sajnos a képen látható barnás huzattal volt kiállítva, ami eleve kevéssé tetszett, illetve élőben nagyon alacsonynak tűnt. Így ezt is elvetettük.Ezután a Kika kínálatából válogattunk, ahol megtetszett ez a darab, a nagyon kedvező ára mindenképp arra sarkallt, hogy nézzük meg élőben. Sajnos ezzel jártunk úgy, hogy bár mutatós, és figyelemre méltó darab, a szövete nem nyerte el a tetszésünket, túl keménynek, érdesnek találtuk. Mindennapos használat mellett pedig ez igazán zavaró lenne. Mellette szólt viszont, hogy a pihenőrésze átszerelhető, így jobbos és balos verzióban is használható - későbbi költözéskor ennek lett volna jelentősége.


Ugyancsak a Kikában volt kiállítva ez a kanapé, amely szintén egy Andante-modell, így minőségileg már egy ugrást jelentett volna. Ezzel egészen sokáig barátkoztam, de a karfája nem az én világom, és az alapszövet sem igazán tetszett, amivel kapható. Ha pedig más szövettel választottuk volna, az igen jelentősen megemelte volna az árat. Fontos érv volt viszont mellette, hogy ez is átszerelhető, tehát jobbos és balos verzióban is használható.


Szintén a Kikában, az Andante-vonalon (azon belül is a Start-kollekciónál) maradva bukkantunk rá végül erre a darabra. amelynél ugyan néhány dologról lemondtunk, viszont a legtöbb előnyt kaptuk, amit szerettünk volna. Lemondtunk az átszerelhető pihenőrészről, a sarokkanapéra viszont több vendéget tudunk leültetni. Illetve lemondtam a szögletességről, ami fontos lett volna számomra, de végül megbarátkoztam az enyhén íves kialakítással. Cserébe viszont lett egy tetszetős, szép és kellemes szövetű, kényelmes kanapénk, amelynek könnyen hozzáférhető az ágyneműtartója. Ez azért fontos számomra, hogy a felesleges díszpárnákat, takarót, ha úgy adódik, egy pillanat alatt el tudjam rejteni. A fenti két modell esetében ez például a párnák leszedésével, és még valamilyen elem felemelésével valósulhatott volna meg, amit macerásnak tartok a hétköznapokon. Itt az ágyneműtartót a jobb oldali, háttámla nélküli elem rejti, ami ugyan nem nagy, de legalább könnyen hozzáférhető. Ennél a modellnél alapvető az ágyfunkció is, ami bár nekünk nem jelent pluszt, mások számára akár ez is fontos lehet. (Szintén fontos infó, ha a Kikában vásároltok, hogy várjátok meg az akciókat, szinte mindig ki lehet fogni egy-egy jó időszakot. Legutóbb ez a modell 60.000 Ft-tal volt olcsóbb az eredeti árhoz képest - azért ez már igen jelentős megtakarítás.)Szóval, összességében így alakult ki a döntésünk. Hamarosan igyekszem ízelítőt mutatni arról is, hogy mutat immár a helyén. Ha van kérdésetek, gondolatotok a témában, szívesen fogadom akár itt, akár a Facebook-on, vagy e-mailen! :)

Ha szeretnél rendszeresen értesülni az eseményekről, iratkozz fel a hírlevélre is! You Might Also Like

2 megjegyzés