5 különleges izzó

január 27, 2015

Nem tudom, ismeritek-e a kifejezést, de felénk régen "ruszki csillár"-nak nevezték a foglalatba csavart (általában) 60 wattos izzót, ami a szoba közepén lógott, csillár helyett. Ha a háziaknak nem volt már keretük a lámpákra, ideig-óráig, vagy épp évekig így oldották meg a világítást. Nos, ebből a "szükségállapotból" jó ideje trend lett, és ezzel együtt az izzók is hatalmas átalakuláson mentek keresztül. Amellett, hogy energiatakarékosabbak lettek, dizájnban is jelentőset fejlődtek, és ma már egyáltalán nem ciki a "ruszki csillár", sőt, nagyon menő! Na jó, persze itt is vannak "szabályok", már nem a szoba közepére illik lógatni, és ha több van egymás mellett, még jobban mutatnak. Sőt, már nem is mindig maga az izzó világít, hanem pl. a benne elhelyezett halogén. A mai bejegyzésben 5 különleges izzót mutatok, amelyek szépek, trendik, és dizájnosak. 


1. Frama Diamond Lights: Jó választás a mostani geometrikus-gyémántforma design szerelmeseinek, nekem is igazán tetszik! :)


2. A Lee Broom-féle Crystal Bulb izzó a klasszikusabb irányvonal képviselőnek ajánlom! Engem nem kifejezetten hoz lázba így egymagában, de a pinterest-en találtok olyan képet is, ahol rengeteg van együtt - na úgy igazán lenyűgöző! Pl. itt!


3. A NUD Collection hagyományosabb izzói mellett különleges foglalatairól is ismert. Ez a betonos verzió teljesen lenyűgözött még a nyáron Dániában - mutatok majd képet. A kell-kategória! :)


4. A Plumen újabb, 002 nevű izzóját modern térbe ajánlom. Egy-egy is jól mutat, de "csokorban" még klasszabb!


5. Végül pedig a Plumen 001 nevű izzója, ami design-kedvelők számára már ismerős lehet, de talán van, akinek még újat mutatok vele. A különleges izzó minden irányból más-más képet mutat, így igazán izgalmas látványt nyújt!


Ti melyikre szavaztok?


Forrás: pinterest (bulb, light bulb)

You Might Also Like

4 megjegyzés

 1. Nekem a mai napig csupasz izzó lóg a fürdőmben, pedig van ám lámpabura, és minden napot azzal kezdünk, hogy na ma felszereljük.. ez így megy 2 éve, de ezek szerint trendi a fürdőnk :D Nagyon tetszetősek ezek a darabok, a másodikat simán elfogadnám :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Zalán Anyukája! Egyszerű a megoldás: ha úgyis kiég, kicseréled az izzót egy ilyen darabra, és akkor már nincs is szükség a lámpaburára! :) Örülök, hogy tetszenek!

   Törlés
  2. Az lesz a vége, mert teljesen belészerelmesedtem :)

   Törlés