Tervek, célok, vágyak 2015-re

január 05, 2015

Ilyen bejegyzés tavaly is volt, csak az évszám volt eggyel kevesebb. :) Itt olvashatjátok. A tavalyihoz hasonlóan most is összeírom, mit szeretnék idén, és most azt is, hogy mi az, ami a tavalyi tervekből, vágyakból megvalósult. A 2014-es terveim közül ezek valósultak meg:

1. Több blogbejegyzés - pipa, sikerült. :) Az egész éves kitartó munkának meglett az eredménye, idén ismét 100 fölé kúszott a bejegyzések száma, és 22-vel több poszt született, mint tavaly.

2. Még több hasznos infót, segítséget tartalmazó poszt: ezek kidolgozására ugyan kevesebb időm jutott, viszont született egy nagyon hasznos bejegyzés, amiben 17 pontban foglaltam össze a tökéletes kanapé kiválasztáshoz szükséges infókat, hasznos tanácsokat - itt olvashatod el. Valamint ezután megosztottam veletek azt is, hogy mi milyen szempontok alapján választottunk kanapét, és mi lett a választásunk eredménye - itt

3. Referenciamunkák, tervek bemutatását: ebből nem sikerült annyit mutatni, mint szerettem volna, de azért néhányat láthattatok a blogon. Például megmutattam egy konyha átváltozását, ami saját munka, illetve decemberben végre a saját új nappalinkról is mutattam képeket: itt, részleteket pedig itt és itt. Az idei év - főként a vége - erős volt a saját DIY-alkotások bemutatása szempontjából. Erről egy külön bejegyzés is született, itt nézheted meg. Született néhány hangulati montázs is, egy fiatalos előszobáról, egy menta és korallszín kislányszobáról, valamint egy különleges tapétával borított illemhelyről. Emellett nagy élmény volt idén Hosszú-Bardócz Éva (Évi műhelye) otthonában járni, erről az áprilisi A Mi Otthonunk magazinban született cikk - bejegyzés itt. Bónuszként pedig a herendi porcelánmanufaktúrában tett látogatásunkat ajánlom.

4. Új profilkép: júniusban végre rászántam magam a fotózásra, és le is cseréltem végre a réges-régi képet. Megemlékező bejegyzés a régiről itt.

5. Apróbb átalakításokat a blogdizájnon: nos, ez bár valóban tervben volt, idő hiányában nem jött össze, ehelyett viszont sokkal nagyobb változásokat szeretnék idén! :)

6. Befejezni a lakberendező sulit: nos igen, a  neverendig story, ami miatt minden más háttérbe szorul. Munka mellett nem volt könnyű felvennem a tempót a másodéven, így egy félév elhalasztásával szerettem volna vizsgázni, ami most februárban lett volna. Most viszont, a keresztfélévben nem voltunk elegen, így nem szerveznek vizsgát a suliban, ami egy újabb félév csúszást eredményez... Öröm viszont az ürömben, legalábbis számomra, hogy a féléves halasztással sikerült bevállalnom egy újabb (3D látványtervező) tanfolyamot, és végre 3D programmal, és nem kézzel tervezek, a vizsgafeladatomat is programmal csinálom már, és remélem, sikerül olyan jól, hogy meg tudom majd mutatni a végeredményt itt a blogon is. Nagyon sok terv készült egyébként az utóbbi időben kézzel, ezeknek viszont a minőségét (sem beszkennelve, sem fotózva) nem tartom olyan jónak, hogy feltegyem, pedig ötlet és munka azokban is van bőven, Talán a későbbieken néhányat felteszek majd, de ezekre egyelőre nem igazán jut időm.

+1. A 2014-es év meghatározó eseménye volt még a dániai nyaralás, így nem hagyhatom ki a sorból. Rendkívül nagy hatással volt rám (skandináv dizájnfüggőknek nagyon ajánlom!), és rengeteg bejegyzés született az ott felfedezett üzletekről, helyekről, amiket itt nézhettek meg. Még legalább ugyanennyi bejegyzésre való fotó van a tarsolyomban, így ezeket is szeretném még megosztani veletek.

+2. Készült egy nagyon hasznos kis kérdőív is, "Megismerhetlek?" címmel, amivel az a célom, hogy még jobban megismerhessem a blog olvasóit. Több mint 100-an töltöttétek már ki, és a válaszok nagyon hasznosak számomra, köszönöm! Kiértékelésük folyamatban van, és az eredményeket szeretném felhasználni az idei évben.


Nagy vonalakban ez volt tehát 2014, és most jöjjön, mit szeretnék 2015-ben:

1.) A blogbejegyzések számának tartása, minőségük emelése mind több saját anyaggal: erre utaló tendenciát már láthattatok a tavalyi évben, szeretnék még több saját anyaggal jelentkezni.

2.) A hasznos infókat megosztó posztokat fontosnak tartom idén is.

3.) Referenciamunkák, tervek bemutatása: itt többféle referenciára is gondolok, egyrészt, a jól sikerült terveket (immár 3D-s látványterveket) szeretném megosztani, valamint a megvalósult projekteket akár a saját lakásunkban, akár másokéban, illetve a kisebb DIY-alkotásokat is, amikre már tavaly is láthattatok példákat. Fontosnak tartom azt is, hogy a jó munkák szép fotókon érkezzenek hozzátok, ezeknek a minőségére szeretnék most is nagy hangsúlyt fektetni. A fotókat ugyanakkor magam készítem, és teljesen amatőr vagyok.. :) Ugyanakkor azt gondolom, a tavalyi saját fotók egészen jól sikerültek, és mindenképpen egy magasabb szintet képviselnek a korábbi évek fotóihoz képest.

4.) A blogdizájn átalakítása: idén már nem várhat magára, hiszen sokat változtam az utóbbi időben én is, és a jelenlegi fejlécet már kevéssé érzem magamhoz közel állónak, szóval, valószínűleg ez is változni fog.

5.) Befejezni a lakberendező sulit: nos idén remélem, már semmi sem áll az utamba, és végeredményben ti is jobban jártok majd a szép látványtervekkel. :)

6.) Idén, minden eddigi évtől eltérően sokkal tudatosabban szeretnék foglalkozni a lakberendezéssel, amihez különböző tervek már vannak a fejemben, azonban többet még nem szeretnék elárulni róluk. Szeretném, ha megvalósulnának, dolgozni fogok rajtuk! :)


Fotó: 1 - saját, 2 - pinterest

You Might Also Like

0 megjegyzés