Egy modern lakás lilában: nappali, étkező, konyha látványtervek

július 21, 2015

A mai bejegyzésben továbbhaladok a vizsgafeladatom bemutatásával, ezúttal az egylégterű nappali, étkező és konyha bemutatása következik, amelynek elrendezését az előző bejegyzésben, az alaprajzok bemutatásánál már láthattátok. Nos, el kell, hogy áruljam, nekem a nappali a kedvenc részem az egész lakásban, több szempontból is. Nagyon közel állnak hozzám az itt jelen lévő színek, több kedvenc bútorom, lámpám helyet kapott itt, és úgy érzem, a látványtervek is jól sikerültek, főként ahhoz képest, hogy tulajdonképpen ez az első látványtervezésem. De kitartóan addig állítgattam az anyagtulajdonságokat, amíg azt nem láttam, amit szerettem volna. :)

A nappali kiindulási pontja a Kare patchwork mintázatú lila szőnyege volt, mely igen karakteres eleme lett a nappalinak. Ennek a színeit felhasználva építkeztem tovább a kiegészítők terén, azonban csak olyan szinten, hogy az még a szemnek kellemes, és elfogadható legyen. Az alapok, így a falak, a padlóburkolat semleges színű, sőt, nagyon sok fehér felület oldja a lilákat. A nappaliba egy Poliform kanapé került, két Swan-fotellel párosítva. Utóbbiak a dán-kirándulás óta nagy szerelmeim. A falhoz közeli fotel felett egy 14 gömbös Bocci-lámpa kapott helyett. A Bocci-fényekről korábban már született bejegyzés, szintén nagy kedvenceim. A most divatos hullámos 3D-falpanel egy világosabb lila színt kapott, és hogy ne legyen unalmas, két lebegő polcot is tettem ide. A mozdíthatatlan oszlop ahelyett, hogy zavaró elem lenne, jótékony módon ad egy kis intimitást a nappalinak. A hozzánőtt üvegpolcon egy Bourgie lámpa (Kartell) kapott helyet. A függönyök itt római rolós szerkezetűek, így nem vonják el a figyelmet a falpanelről. A kanapén pedig puha párnák hívogatnak. :)


A kanapéval szemben a bútor magasfényű, egyedi tervezésű, ívelt tv-vel. A háttérben balra az előtér látszik, jobbra a kandalló, ami az étkezővel szemben van, de a kanapéról is élvezhető a látványa. 


Pillantás az étkezőrészről visszafelé, a bejárat felé. Az előtérben a festmény egy magyar festőnő, Belánszky-Demkó Beáta alkotása, színei épp rímelnek a szőnyeg színeire. 


Érkezéskor feltárul a teljes tér, az étkezővel és a konyhával együtt, azonban a konyha a pultnak köszönhetően takarásban van, így a tágas tér igazán reprezentatív a családmodellnek megfelelően. 


Az étkező színeit tekintve nagyon visszafogott lett a fehér asztallal és székekkel. Azonban úgy gondoltam, a nappali intenzív vizuális élménye után kell egy kis "megnyugvás" a szemnek. A háttérben pedig felbukkannak a színek, így nem érzem hiányukat. Az Arper Nuur asztala mellé fényes fehér Ghost (Kartell) székeket társítottam, az asztalfőre karfás, az asztal mellé karfa nélküli változatban. Az étkező fényforrása két Caboche (Foscarini) lámpa, melyekről már szintén írtam, hogy nagy kedvenceim. Az étkező szőnyege a családmodell puha felületek iránti vágyának köszönhető, nyilvánvalóan kisgyerekes család esetében nem terveztem volna be, de itt megállja a helyét. 


Az egyedi tervezésű konyhabútor magasfényű fehér frontokat kapott, ékessége az Elica páraelszívó, mely a képen sajnos nem a legszebb arcát mutatja, de egy korábbi bejegyzésben meggyőződhettek arról, hogy valójában mennyire gyönyörű ez a páraelszívó. A bárpult különlegessége, hogy kárpitozott borítást kapott, keretbe foglalva így a nappaliban elindított színharmóniát. A konyha elrendezése alapvetően praktikus, minden fontos konyhagépet magában rejt, megjelenésénél pedig arra törekedtem, hogy minél letisztultabb, minél szobaszerűbb legyen, hogy szépen illeszkedjen az egylégterű helyiség többi eleméhez, szinte belesimuljon a térbe. Amit még fontosnak tartok kiemelni itt, az a szögletes és az íves elemek keverése, ami a minimálra törekvő enteriőrt lággyá, nőiessé teszi. Ez a "játék" minden helyiségrésznél megfigyelhető, és a lakás további részeiben is megfigyelhető lesz. Nemsokára haladunk tovább, tartsatok velem akkor is! 

You Might Also Like

0 megjegyzés