Fotókeret lécből és madzagból

január 21, 2016

Van egy nagyméretű, üres falfelületed, és szeretnéd feldobni valami olcsó, mégis egyedi ötlettel? Akkor ajánlom ezt a fotókeretet, melyet nagyon egyszerűen, egy hosszabb lécből és egy gombolyag madzagból készíthetsz el.

Hasonló madzagos fotókeret ötletet mutattam már, de ez jobban tetszik abból a szempontból, hogy nem a falat kell összeszögelni, hanem egy mobil képkereted lesz, amit később akár át is lehet helyezni, vagy ha megunod, egyszerűen szétszedheted.

Az elkészítés menete: a lécből készíts egy számodra megfelelő méretű keretet, majd a madzagot sok-sok helyen megtűzve képezz egy kissé "kusza" felületet, amely majd a képeket fogja tartani.



A madzagot legegyszerűbben kárpitos tűzőgéppel tudod a keret hátoldalán megtűzni. Ha ilyen nem áll rendelkezésedre, vagy nem szeretnél beruházni rá, én akár szöggel is el tudom képzelni, ez esetben a szöget kissé beütném a fába, megcsavarnám rajta a madzagot, és úgy ütném be teljesen. A szög feje elvileg megfogná a madzagot, így talán működne is a dolog! :)


A képeket kisebb csipeszekkel tudod rögzíteni. Ezeket akár dekorálhatod is kisebb díszekkel.


Nos, remélem, kedvet kaptatok hozzá! :)


Forrás: amandakatherine.com

You Might Also Like

0 megjegyzés