Stílusváltás skandináv módra

január 25, 2016

Ahogy az év eleji bejegyzésemben említettem, újabb fotókat mutatok egy készülőben lévő lakásról. Ezek már a saját fotóim, korábban a hálószobáról és a nappaliról láthattatok néhány részletet. A fotókat a két ünnep között készítettem, így még a karácsonyi hangulatot tükrözik. Természetesen, a képeken látható még nem a végleges állapot, sok mindent tervezünk még, de úgy gondolom, a stílusváltás már most is igazán látványos, és bemutatásra érdemes.

A korábbi, leginkább cseresznyeszínű bútorokkal, és barna, vagy épp barackszínű falakkal játszó otthont új köntösbe öltöztettük, amely sokkal inkább illik a lakók egyéniségéhez, akik skandináv hangulatra vágytak, némi ipari hatással fűszerezve. A bútorok többsége elsősorban az Ikeából származik, melyeket különleges körítéssel és ötletekkel igyekeztünk egyedivé tenni.

A lakás leglátványosabb része a téglafallal borított nappali lett. A rusztikus, vöröses színű (őszi mix) téglafal rendkívüli módon feldobja a teret, ráadásul már a szemben lévő előszobából is felbukkan. Az eddig nem túl nagy hangsúlyt kapott lépcső pedig valódi építészeti elemmé vált azáltal, hogy fehérre festettük, és különleges. fűzött DIY-korlátot kapott. A bútor és a nagyméretű, kényelmes kanapé az Ikeából való. A nappali ezen részéből a nappali bútor felső elemei, a karácsonyfa helyén egy klassz fotel, valamint a lépcső korlátjának befejezése, illetve néhány apróbb kiegészítő, mint szőnyeg, dohányzóasztal, függöny, képek hiányoznak még, valamint növényképet is tervezünk! :)

A nappalinak van egy "hátsó" része is, mely elsősorban dolgozóként funkcionál, és ahol nagyon sok könyv kap majd helyet. Ez a rész is készülőben van még, egyelőre csak egy kis hangulati részletet mutatok. A polc az Ikea Vittsjö terméke.A különleges hangulatú lépcsőfeljáró a téglafallal, valamint egy jól eltalált, kissé ipari hangulatú falilámpával (Eglo). A fűzött korlát a fenti részen is folytatódik.Talán ezen a képen a legszembetűnőbb, hogy a lépcsőt (a korábbi kerámialapok helyett) is a nappalival azonos burkolattal láttuk el, sőt, ugyanaz a burkolat fut végig az összes felújított helyiségen, a konyhán és a fürdőszobán is. Bár a burkolatot kicserélni nem olcsó mulatság, rendkívül sokat dob az összképen! A nappaliban egyébként laminált padló volt, ami nem volt kifejezetten rossz állapotban, de az egységes hatás megkívánta, hogy egyúttal azt is cseréljük.

A burkolatra visszatérve, olyan fahatású padlóburkolatot választottunk, ami vízálló, így a lakás bármely helyiségébe tehető. Az "Classic oak light" fantázianevű vinil burkolat az Expona terméke, itt találtuk meg az elképzeléseinkhez leginkább illő színt. A konyhabútor Ikea, érdekesség itt a fekete krétafal, valamint a kissé ipari hangulatú lámpák. A hatizzós sínt az Elternél találtuk jó áron (Nowodvorski), az asztal feletti pedig a Butlers-ből van. A konyhából még hiányoznak polcok, illetve a székek is ideiglenesek.
A fürdőszoba egészen jó készültségi fokon van, innen már lényegében csak a tükör hiányzik, és még néhány apróbb kiegészítő. A különleges geometrikus csempét a tulajdonosok találták meg. Először cementlapban gondolkodtunk, de végül azt az ötletet elvetettük, hiszen ez jól illeszkedett a fekete-fehér koncepcióba. A mosdó és a hozzá tartozó alsószekrény Ikea termék.
A fürdő további érdekessége, hogy csak a legszükségesebb helyeken burkoltunk. Így jóformán a zuhanyzó mögé, a WC mögé, illetve a mosdóhoz került csempeburkolat. Ha ilyenen töritek a fejeteket, készüljetek fel rá, hogy nagyon pontos tervezés, és még pontosabb kivitelezés szükséges hozzá, ami sajnos, nekünk sem sikerült elsőre, így a zuhanyzó egyik falát újra kellett rakatni. Végeredményben viszont egy olyan szobaszerű hatást sikerült elérni, amire a tulajdonosok vágytak.A hálóból ezúttal csak egy részletet mutatok, hiszen innen is hiányoznak még kiegészítők. A cikkcakkos tapétát a Diego kínálatában találtuk, a fehér ágy Ikea, a különleges falilámpákra pedig szintén az Elter kínálatában bukkantunk, stílusban hasonló, mint a konyhai lámpák.


A lakók nagyon szeretik az eddig kialakult összképet, remélem, nektek is elnyeri a tetszéseteket! Bízom benne, hogy hamarosan véglegesen is elkészül, és akár profi képeket is mutathatok majd a lakásról! :)


Fotók: saját

You Might Also Like

0 megjegyzés