10+1 ötlet a csodás gyerekszobához

október 16, 2017

Az utóbbi időben sok-sok gyerekszobás inspirációt gyűjtöttem, melyet meg is osztok veletek! :) Szerintem most igazán jó dolog lehet gyereknek lenni, hiszen olyan kreatív, inspirációkkal teli kuckót alkothatunk nekik, amelyben öröm játszani, kuckózni, aludni, sőt még tanulni is!

Na persze, a különböző életkori igények szerint általában ez a helyiség változik a leggyakrabban, éppen ezért jó terep arra is, hogy időről-időre megújuljon. Ráadásul a kreativitásunkat is megcsillogtathatjuk, hiszen a gyerekszoba az a helyiség, ahol (szinte) semmi sem sok, bátran halmozhatjuk a különböző ötleteket. A mai bejegyzésben 10+1 inspirációt gyűjtöttem ehhez.

1.) Különleges formájú ágy: 
Az ágyak közül a "házikó" formájú a legújabb őrület, melyet fából készítenek. Akár natúr színben is hagyhatjuk, de is le is festhetjük a szoba színeivel harmonizáló árnyalatra. A házikó forma mellett a "félhold" típus is nagyon menő, ezt kislányoknak ajánlom! :)

2.) Egyedi ágytámla:
Ha maga az ágy nem is különleges, mégis egyedivé tehetjük egy szép formájú ágytámlával. Ez a darab itt igazán csodálatos, ráadásul a színe is remekül illeszkedik a szoba színeihez, és itt-ott visszatér, például az éjjeli szekrénykén, vagy a díszpárnán.


3.) Egyedi bútorok:
A gyerekszobát különlegessé tehetjük egyedi bútorokkal is, főként, ha kicsi a rendelkezésre álló hely. Készíttethetünk olyan emeletes ágyat, ami alatt kuckózásra is van hely. Ha szűk a szoba, terjeszkedjünk felfelé, és alakítsunk ki olyan szekrényeket, amik az ágy felett helyezkednek el.4.) Baldachin és/vagy sátor:
A baldachint inkább kislányszobába, míg a sátrat kislány- és kisfiúszobába is ajánlom! A baldachint tehetjük az ágy fölé, vagy akár a szoba egyik sarkába is. A lányoknak készült sátrat díszíthetjük virágokkal, míg a fiúshoz a szoba színeihez passzoló színű, mintázatú textilt válasszunk.

5.) Egyedi falfestés:
Szuper ötlet az egyedi falfestés is! Ha nem választunk túl bonyolult mintákat, vagy projektor segítségével a falra tudjuk vetíteni a mintát, akkor akár magunk is elkészíthetjük. A hegyeket formázó háromszögek, vagy a szálas technikával készült maciforma könnyen kivitelezhető.6.) Krétatábla
A krétafalak, krétatáblák ötlete nem mai, de még mindig favorit a gyerekszobákban! Ha a krétatábla különleges formájú, mint itt, akkor nemcsak kreatív alkotófelület lesz, hanem a szoba egyik dekoreleme is. Jó hír, hogy már kaphatóak pormentes kréták is, amivel a takarítás is könnyebb lesz!


7.) Képtartó polcok:
A képtartó polcok igen kevés helyet foglalnak, így keskeny, szűk szobákban is remek megoldást jelentenek. Amellett, hogy képeket teszünk rá, a kedvenc könyveket is tárolhatjuk rajtuk. Érdemes többet tenni egymás fölé, hogy még hangsúlyosabb legyen ez a falfelület.


8.) Különleges képek:
A gyerekszobában rendkívül fontos a képi világ, hiszen a képek megmozgatják a gyerekek fantáziáját, és akár mesevilágot is kerekíthetnek belőlük. Éppen ezért figyeljünk oda a képek gondos megválasztására! A képek esetében is igaz, hogy minél több, annál jobb, de érdemes figyelni arra, hogy színekben, tónusban passzoljanak egymáshoz, vagy a szoba színeihez!
9.) Gömbláma:
A gömblámpa is sláger a gyerekszobákban! Előnye, hogy a szoba színeihez igazítva választhatjuk ki a gömbök színeit, így igazán különleges és hangulatos dekorációs elem lesz! Ráadásul remek hangulatvilágítást ad, a sötétben félve elalvó gyerekek számára pedig megnyugvást ad.
10.) Párnák:
Párnából a gyerekszobában sem lehet elég! Ráadásul, a négyszög vagy kör alakú párnák ideje már a múlté, a párnák formája az alakzatokhoz igazodik, így létezik ma már felhő, esőcsepp, kaktusz, macifej, vagy éppen "hegycsúcs" formájú párna is. Kis kézügyességgel magunk is elkészíthetjük!
+1 Függönyök, árnyékolók:
A függönyözés is fontos kérdés a gyerekszobában, hiszen a gyerekek nappali pihenéséhez fontos, hogy teljes sötétséget tudjunk számukra biztosítani, így jó szolgálatot tesznek a teljesen fényzáró függönyök. Nagy felület esetén a szín és a mintázat is befolyásolja a szoba hangulatát, érdemes odafigyelni arra, hogy harmonizáljon a szoba többi elemével! Ha tetőtéri ablakokról van szó, akkor se feledjük az árnyékolást: a VELUX webshopjában remek megoldásokat találsz!
Forrás: pinterest, Velux

You Might Also Like

0 megjegyzés