Árnykép vagy sziluett a gardróbba, előszobába

június 06, 2011

Divatos és jópofa ötlet az árnyképes díszítés. A sziluettek általában képkeretbe kerülnek, és profilból láttatott emberi arcokat jelenítenek meg. Ebből az ötletből kiindulva, mégis teljesen mást mutatok most nektek. Én szintén sziluettekben gondolkodom, de nem emberi profilokkal, hanem női alakokkal, táskákkal, cipőkkel, igazi "csajos" dolgokkal, melyek a gardrób vagy az előszoba díszei lehetnek. Az ID Design kínálatában található fehér alapon fekete árnyképes tapéta például kiváló gardróbba, előszobába. Az egész alakos emberi figurák mellett szabóbabát is találunk rajta.

Akinek mindez sok lenne, választhat sziluettes matricát is, ez szintén megtalálható az ID Design kínálatában. Én, ha most terveznék magamnak egy fiatalos, kissé bohókás előszobát, biztosan alapul venném ezt a mintát. Mégsem matricában gondolkodnék, hanem felfesteném a ruhasziluetteket a falra (a kívánt színekkel), és a fogasok tartógombjának helyére igazi akasztót csavaroznék. Fölé kalaptartót, alá nyitott cipőtárolót, vagy zárt, kis leülős-cipőhúzós padot tennék. Szerintem igazán egyedi lenne, és akkor is mutatós, ha épp csak egy sál, vagy táska lenne a gombokra akasztva! :)Ezt a gondolatot továbbszőve, akár különböző sziluetteket is festhetünk a gardrób vagy az előszoba szabad falfelületére. Mintaként választhatunk ruhadarabokat, de akár kiegészítőket, például cipő- vagy táskasziluetteket is. A motívumok ismétlődhetnek, vagy vegyesen is felfesthetjük őket. Sziluettfotókat a shutterstock.com vagy az istockphoto.com oldalakról tölthetünk le nagy felbontásban, némi tarifa ellenében. Egy nagyméretű papírra fektetve a saját ruháinkat is átrajzolhatjuk, és lehet ez is a sablonunk. Ez nem kerül semmibe! :)
Bár a képek ezt sugallják, ne csak fekete árnyképekben gondolkodjatok! Használjatok a helyiség hangulatához illő színeket. Természetesen, minél élénkebb árnyalatokat alkalmaztok, annál feltűnőbb lesz a díszítés, míg a halvány árnyalatokkal visszafogottabb lesz a hatás. Sötét falszín előtt jól mutat a fehér sziluett!


Bátrabbak egész alakos női sziluetteket is bevállalhatnak! Lehet például Marilyn, vagy bevásárlótáskákat fogó divatgirl. :)


"Add" az árnyképlány kezébe a kedvenc táskád! :)


Vagy. dekoráld az árnyképhölgyeményeket: például maradék tapétadarabokkal, színes papírokkal, flitterekkel, szétszabdalt ruhadarabokkal, tollakkal, vagy amivel csak szeretnéd. 

Remélem, tetszett a bejegyzés, és néhányan kedvet kaptok a sziluettes díszítéshez!

Ha így van, csatlakozzatok a blog Facebook-táborához itt


Forrás: iddesign.hu (3), schoener-wohnen.de (1), shutterstock.com (5), istockphoto.com (4), petergreenberg.com (1), bagbliss.com (1), ojtdesigns.com (1), clothesagency.com (1)

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Az eddigi legeslegeslegjobb bejegyzés! Irtó jó ötlet! Naggggggyoooooooon tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, örülök, hogy tetszik! Reméltem, hogy sikeres lesz a bejegyzés, sokat dolgoztam vele! :)

    VálaszTörlés