Rend a gyerekszobában

június 30, 2011

Kisgyermekes anyukák! Vajon a rend a gyerekszobában két egymást kizáró fogalmat takar? Ti hogyan veszitek rá a lurkókat, hogy elpakoljanak maguk után? Az alábbi gyerekszobákban a játékok nyitott polcokon sorakoznak ugyan, de fonott kosarakba, dobozokba rejtve. Szerintem ez jó módszer lehet a játékok tárolására, hiszen a kosarakba könnyen bele lehet pakolni a tarkabarka kincseket, az összhatás mégis kellően rendezett lesz. Hogy a tárolókat feldobjuk, varrhatunk bele bélést, amit ki is hajthatunk, kerülhetnek rájuk díszítések (apró masnik, pillangók), vagy akár a játékok megnevezése is. Több gyerkőc esetén a név felírása is hasznos lehet!Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a blog Facebook-táborához itt

Forrás: nicety.livejournal.com (9)

You Might Also Like

4 megjegyzés

 1. Ez aztán a rend!
  Valóban klasszul rendben tartható különféle tárolók segítségével a gyerekszoba. Én is vettem vesszőkosarakat a gyermekszobába az unokáimnak, így nem kell katonás rendbe állítani a játékokat. Nagyobb kedvvel is pakolnak el:)

  VálaszTörlés
 2. Kedves Éva! Örülök, hogy a feltételezés visszaigazolásra talált! :) És, hogy ne csak külföldi példákat hozzak, íme egy korábbi cikkem, két kislány szobája, ahol szintén működik a "kosaras módszer":
  http://otthonesdekor.blogspot.com/2011/03/lanyszobak-spanyol-mintara.html

  VálaszTörlés
 3. Imádom ezt a fajta rendezettséget! És nálunk működik is kis segítséggel. A gyerek is jól jár, hisz mindent jobban megtalál nem keverednek össze a különböző játékok, és a szülő sem esik át tárgyakon. Persze az én tárolóim nem ennyire mutatósak, de láttam jó ötleteket,amiket alkalmazni fogok.

  VálaszTörlés
 4. Ha mindennek megvan a helye és rendszeresen kiselejtezzük a nem használt játékokat egyből könnyebben és gyorsabban megy a rendrakás. Persze sose árt ha ilyen jól néznek ki a tárolók! Gyerek is hamarabb kedvet kap.

  VálaszTörlés