Stencilezett, mintás falak

június 28, 2011

A stencilezés legalább olyan jó móka, mint a falimatricázás, mégis, jóval kreatívabb dolog, hiszen a mintákat illetően sokkal szabadabbak lehetünk, sőt a színeket is magunk válogathatjuk össze! Ugyanakkor kicsit "macerásabb" is, hiszen itt az egyszerű falra simogatás helyett tervezgetni, festegetni kell, mégis azt mondom megéri! Olyan szuper stencilsablonok vannak már, hogy ezekkel öröm az alkotás, és a csupasz falakat könnyen kedvünkre alakíthatjuk - otthonunk bármelyik helyiségében. Sőt, aki nem talál megfelelő képet otthonába, feszített vászonra is festheti a mintá(ka)t, akár kettőt-hármat egymás mellé helyezve. Szerintem az alábbi képek láttán kedvet fogtok kapni az alkotáshoz! Igen-igen, ez bizony mind stencil a falakon! ;-)
Az utóbbi két kép a bizonyíték arra, hogy ugyanazzal a mintával mennyire más stílust, hangulatot lehet teremteni! Aki nem lenne otthon a stencilek világában, annak most jöjjön egy kis útmutató:  a stencilek mintáit mindig feltüntetik a csomagoláson, az utóbbi például a következőképpen néz ki. Mindig a fekete minta lesz a festett rész, a fehéren maradó felület a fal eredeti színével lesz megegyező. 


Stencilezni úgy kell, hogy a kapott mintát felragasztjuk a falra, majd a választott festékkel szépen áthengerezzük, átfestjük, ügyelve, hogy a festék ne folyjon be a fehér részekre. A minta lehúzásánál pedig arra figyeljünk, hogy a sablon ne "húzza magával" a festékréteget, mert akkor bizony eltorzul a minta, és csúnya lesz!Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a blog Facebook-táborához itt

Forrás:

You Might Also Like

6 megjegyzés

 1. Szia. :) Az uccsó képen lévő mintát nem tudod hol lehet venni? :))) Ha igen, írj légyszi: kiskosaras@gmail[pont]com

  VálaszTörlés
 2. Szia! Sajnos, még nem sikerült kinyomoznom, ráadásul a külföldi link sincs meg, ahonnan a fotók származnak, de rajta vagyok az ügyön, és amint meglesz, küldöm!

  VálaszTörlés
 3. http://www.cuttingedgestencils.com/


  :)

  VálaszTörlés
 4. A www.stentage.hu -n is találni nagyon hasonlókat sokkal barátibb áron mint a külföldinél. :)

  VálaszTörlés