Vincon

július 22, 2011

Barcelonában mindig útikönyvvel felszerelkezve róttuk a várost, és az adott nevezetességnél rendszeresen elolvastuk, mit írnak róla. Így szereztem tudomást a La Pedrera (Gaudí egyik híres épülete) közvetlen szomszédságában található Vincon nevű dizájnboltról. A Gaudí-csodából kilépve tehát a következő utunk (természetesen) a Vinconba vezetett. :) Egyébként mindkét épület a Passeig de Gràcia-n, Barcelona legelegánsabb sugárútján van, ahol csupa híres márka és divatcég képviselteti magát.

A Vincon kortárs design termékek értékesítésére szakosodott cég, és ez már a kirakatokat nézve is érzékelhető volt. Belépve tágas eladótér tárult elénk, rengeteg termékkel. Van itt a gyertyától a lámpán át a dekorációig, a konyhai, fürdőszobai termékeken át minden, amiért fájhat a szívünk vagy a pénztárcánk. Az emeletre érve pedig jónéhány berendezett enteriőr várja, hogy megtekintsük.

A céget egyébként 1934-ben alapították, és 1941-ben költözött a Passeig de Gràcia-ra, akkor még Regalos Hugo Vincon néven. 1967-ben kezdtek foglalkozni a kortárs termékek árusításával, és az akkor kockázatosnak tűnő ötlet bejött: minden szinten fejlődésnek indultak. A cég a bolt mellett webshoppal is rendelkezik, a termékeiket megnézhetitek itt.

Ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor azt is elmesélem, hogy ez volt az egyik hely, ahová vissza kellett menni, annyira odáig voltam. Ráadásul az első körben szigorúan csak nézelődtem, viszont időközben támadt egy-két ötletem, hogy mit lehetne beszerezni. Szóval, a második túra alkalmával még többet fotóztam, és megvolt a „vettem itt valamit” érzés is. A képek segítségével pedig most ti is bekukkanthattok a Vinconba! :)


A bejárat

Egyik kirakat

Másik kirakat

A polcokon fabetűk és számok

Mindenféle táblák

Pantone-cuccok

Kis tárolók

Sakk és sakkfigurák

Dekorációk, dekorációs állatfejek

Az elő- és fürdőszobarészleg

Lámpák

Dekortárgyak

Szintén

Gyertyák, gyertyatartók

Konyhai termékek

Szintén konyhacuccok

Ékszertartók és rendszerezők

És végül a földgömb, amit a Nyári élmény c. bevezető bejegyzésben is láthattatok, ezúttal ezüstben


Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a blog Facebook-táborához itt

Fotók: saját 


You Might Also Like

0 megjegyzés