Starry Light

október 05, 2012

Kedden, a Design Hét keretein belül megrendezett Starry Light by Anagraphic minikiállításon jártam, az Arkhenea Showroom-ban. Az eseményen világújdonságnak számító lámpatesteket mutatták be, melynek furatain keresztül az éjszakai égbolt vetül a falakra és a mennyezetre. Tervezője Farkas Anna tervezőgrafikus, a megvalósításban Batisz Miklós belsőépítész volt segítségére. A lámpához ugyanis olyan fényforrásra volt szükség, ami lefelé és oldalra is világít, hogy a lámpa praktikusan világítson is, és az apró fényeket is kivetítse. Ilyen fényforrás azonban nem volt kapható, így ki kellett fejleszteni, természetesen, már a legmodernebb, LED technológiával. Külön érdekesség, hogy minden lámpa egyedileg készül, így akár személyre is szabható: "rávarázsolható" különleges napok (pl. születésnap, esküvő) konstellációja. Szerintem így már igazán izgalmas!


A kiállítást Osvárt Judit nyitotta meg:


Majd Farkas Anna és Batisz Miklós beszéltek a lámpákról:


A lámpák még messziről:


Majd egyre közelebbről:Éppen sötétedett, így érdekes látni a felső és az alsó kép között a különbséget, egyre szebben kirajzolódnak az apró fények:Ez a kép egészen művészi lett. Hm?
A lámpabura belülről. A csillagképek összetartozó furatait a könnyebb felismerhetőség kedvéért össze is kötötték.


 Itt már látszik, ahogyan az apró fények a falra vetülnek:


Így mosolyog a büszke alkotótárs:Jó érzés volt részt venni a megnyitón azzal a tudattal, hogy egy világújdonság kerül bemutatásra. Nagy öröm, hogy még mindig van új a nap (csillagos égbolt) alatt, és, hogy ezt éppen kis hazánkban találták ki, és valósították meg! :)

A Starry Light weboldalát itt éritek el közvetlenül.

Fotók: saját

You Might Also Like

0 megjegyzés