Étkezőasztal feletti lámpa magassága

október 03, 2015

Milyen magasan lógjon a lámpa az étkezőasztal felett? Apró, szinte jelentéktelen kérdésnek tűnhet, mégis fontos, hogy előre tudjuk a választ. - A mai bejegyzésben ezzel foglalkozom. Zárójelben: mindig szeretnék hosszas praktikus cikkeket írni, de ezek átgondolására, megírására, összeállítására sajnos legtöbbször nincs időm és energiám. Ezért úgy döntöttem, inkább apránként haladok, és a sok kis hasznos infóból áll majd össze az egész. :) 

Szóval, lássuk a mai kis hasznos infót: az étkezőasztal felett (melynek átlagos magassága 75 cm), az az ideális, ha a lámpa 50-70 cm-rel az asztallap felett kezdődik. Ebben az esetben a lámpa szemmagasság felett helyezkedik el, tehát zavartalan lehet a szemkontaktusunk a velünk szemben ülővel, és elkerülhetjük azt, hogy a lámpatestbe kelljen belenéznünk.

Ahogy a lenti példákon is láthatjátok, természetesen nagyobb asztalok fölé több függesztéket is rendelketünk, sőt, ezek magasságát akár váltogathatjuk is. Ez esetben a legalulra kerülőnél érvényesítsük a fenti szabályt.

Bónuszként pedig, hogy milyen fényforrást alkalmazzunk: érdemes erősebb izzót választani, az egyik legjobb választás a halogén, amely kiváló színvisszaadási tulajdonságokkal rendelkezik.
You Might Also Like

2 megjegyzés