Az őszi kuckózás 3+1 kelléke

október 19, 2016

A hideg, csípős reggelek, és a didergős esték tagadhatatlanul jelzik, hogy beköszöntött az ősz. Fájó szívvel tesszük el ilyenkor a kerti bútorokat, és sóvárgunk még egy kicsit a vénasszonyok nyara, és a simogató napsugarak után.. Viszont, a hideg idő arra is sarkallhat minket, hogy az otthonunkat melegebbé, kuckósabbá, barátságosabbá varázsoljuk, hogy az itt eltöltött esték, hétvégék még kellemesebben teljenek. Az alábbiakban 3+1 lakberendezési ötletet, kiegészítőt mutatok az őszi kuckózáshoz.

Ne felejtsük el a kert hidegre való felkészítését sem, ugyanis ha a hőmérséklet tartósan 0 fok alatti, érdemes a kerti szivattyút is téliesítenünk annak érdekében, hogy tavasszal is megfelelően tudjon működni. Olvasd el ezt a cikket, és tudd meg hogyan téliesítsd a kerted!

Íme a 3+1 ötlet a kuckózáshoz:

1. Kötött cuccok:
A kötött termékek reneszánszukat élik, jó ideje divatban vannak, és még maradnak is, szóval ha még nincs semmilyen "kötött" kiegészítő az otthonodban, akkor ideje beszerezni, vagy készíteni legalább egyet! :) Lehet ez takaró, párna, puff, de akár egy kisebb tároló, ceruzatartó, poháralátét, vagy épp bögremelegítő is. Sőt, extrém módon akár a lámpabúrákat is "bekötheted". :)
2. Szőrmés kiegészítők:
A szőrös, szőrmés tárgyakkal majdnem ugyanaz a helyzet, mint a kötöttekkel: az őszi-téli időszakban "must have" darabok. A szőrmés párnák szerintem csodásak (nekem is van egy, ezt láthatjátok a képen), de szuperek a "sima" szőrmék is, amiket a kedvenc foteledre teríthetsz. A kész produktumok mellett szőrmét méteráruboltban is vehetsz, így a saját ötleteidet is megvalósíthatod, pl. bevonhatsz vele egy széket, puffot, vagy akár a téli időszakra betűket is, ahogy itt mutattam.
3. Kandalló:
Lehet hagyományos, vagy akár csak "látványkandalló", a tűz ropogása, vagy a pislákoló fények játéka nyugalommal tölti el a szemlélőt, a hőérzetünkhöz pedig nem csak a látványukkal járulnak hozzá. :) A kandalló általában a nappali térben kap helyet, ahol akár főszerepet is szánhatunk neki! Az alábbi képek jó inspirációkat nyújtanak ehhez!
+1. Fények:
Bár a fényeket leginkább csak a karácsonyi szezonnal azonosítjuk, már az ősz kezdetével elkezdhetjük különböző plusz fényforrásokkal hangulatosabbá tenni a lakást. Ilyenek lehetnek a gyertyák, mécsesek, lámpások, és a különböző fényfüzérek, a lehetőségek száma végtelen! :)
Ha pedig bent már kuckós a hangulat, arról se feledkezz meg, hogy a kertben még milyen munkálatok várnak!

You Might Also Like

0 megjegyzés