Őszi dekorálás kültéren

október 27, 2016

A múltkor az őszi kuckózás beltéri kellékeihez mutattam inspirációt, most pedig lássuk, hogyan dekorálhatunk kültéren, főként a bejárat környezetében. A bejárati ajtó környéke fontos szerephez jut minden évszakban, hiszen innen indulunk, ide érkezünk, és jó, ha mosolyt csal az arcunkra ősszel is. Ráadásul a hozzánk érkező vendégek is gyönyörködhetnek az általunk készített dekorációban! :)

A kültéri dekorálás mellett az egyéb kerti munkálatokat, például a kerti kút téliesítését se feledd! A téliesítésre azért van szükség, hogy megóvjuk a kutat (vagy akár a medencét, kerti tavat) a fagykároktól. Olvasd el ezt a cikket, és tudd meg, hogyan érdemes téliesíteni ezeket a berendezéseket!

Ha van elegendő helyünk a bejárat környezetében, akkor ilyen és ehhez hasonló klassz dekorációt hozhatunk össze. A dekor részeként megjelenhetnek természetesen a tökök (nem csak narancssárga színben), lámpások, farönkök, őszi virágok, és a hidegebb időjárást jól viselő növények is.
A tököket hagyhatod natúran is, de ha nem kedveled a narancssárga színt, és csak ilyet találsz, akkor le is festheted őket, sőt, akrilfilccel akár mintát, vagy feliratot is rajzolhatsz rá. Nagyon divatosak most a kalligrafikus betűtípusok, próbálkozhatsz ezzel is! :)


Ősszel egy jó lábtörlő elengedhetetlen a bejárat közelében, hogy a vizet, illetve a sarat ne vigyük be a lakásba. A lábtörlőnek sem kell "snassz" darabnak lennie, választhatsz egyedi mintázatút, vagy akár egy egyszerű darabot könnyen feldobhatsz te is!
Az őszi séták során gyűjtött termések és színes falevelek számtalan lehetőséget kínálnak a dekorálásra. Színük és formájuk változatossága révén kiválóan mutatnak egy koszorún, ízlésesen elrendezve. Ha vesszőalapra ragasztgatod fel a különböző terméseket, és néhány falevelet is illesztesz közéjük, akkor igazán természetes hatást érhetsz el. Jól mutat a bejárati ajtón, vagy a kerti kapun is! :)Bízom benne, hogy az inspirációk közül néhányat sikerül megvalósítanod, ha a kerti munkálatokkal már végeztél! :)


You Might Also Like

0 megjegyzés