Tervek, célok, vágyak 2017-re

január 15, 2017

Most, hogy már mindenki régen túl van az "évkezdő" bejegyzéseken, és is közzéteszem a magamét. Bár ilyenkorra valószínűleg jónéhányan már fel is adták az elsején tett fogadalmaikat, számomra nem is a "fogadkozás" miatt fontos ez, inkább amiatt, hogy legyen fókuszom az előttem álló évre. Sőt, évközben többször vissza-visszatérek ezekre, hogy lássam, mi az, ami megvalósult, miben kellene még fejlődnöm.

A tavalyi évet röviden összefoglalva, a két legnagyobb sikeremnek tartom, hogy végre elindult a weboldalam, és elindítottam a szolgáltatásaimat. Ez nem volt könnyű lépés, hiszen hosszas előkészületek előzték meg, de nagyon örülök, hogy végre megtörtént! :) Illetve, a tavalyi évben arra is rá kellett jönnöm, hogy simán el tud telni úgy egy év, hogy 80%-osan kész projektek nem fejeződnek be.. :) Természetesen, ennek sok oka van, ha csak a saját lakásunkra gondolok, nekünk is kellett 2-3 év, mire igazán belaktuk, és fotózható állapotba került.

A korábbi években (itt, itt és itt) pontról-pontra haladtam végig azzal, hogy mi valósult meg, illetve mit szeretnék az elkövetkezendő évre. Most inkább "jelszavakban" illetve "küldetésben" gondolkodom, bár lehet, hogy ez elsőre kissé furcsán hangzik, viszont tartalmazza azokat a kisebb célokat, amiket ezek alá tudok rendelni.

Szóval, a két jelszavam 2017-re a személyesség és a tudatosság lesznek. A "küldetésem" pedig, hogy közelebb hozzam a lakberendezést az emberekhez.


Na de nézzük sorrendben:

Személyesség: idén 6 éves lesz a blog, tehát mondhatjuk, hogy "nem ma kezdtem".. Ugyanakkor, úgy érzem, kissé hiányzik a személyesség a blogból. Köszönhető ez talán annak is, hogy alapvetően zárkózott személyiség vagyok, nem szívesen osztom meg az életem minden pillanatát másokkal. Az "exhibicionista" énemet szívesebben fejezem ki tárgyakkal, enteriőrökkel, amik valóban kapcsolódnak a blog témáihoz.

Ugyanakkor az emberek (és ezt magamon is tapasztalom) szívesebben kötődnek emberekhez, személyekhez, arcokhoz, történetekhez. Tehát, egy picit szeretnék változtatni a túlzott zárkózottságon, de persze, csak amennyire ezt a személyiségem és a témáim ezt engedik. :))

Ezzel kapcsolatban egyébként egy "titkos projekt" is körvonalazódik, de egyelőre még maradjon valóban titok! :)

Tudatosság: a tudatosság minden olyan területet érint, ami a bloggal, illetve a különböző felületeimmel kapcsolatos: szeretnék rendszeresen jó bejegyzéseket írni, gyakran frissíteni a Facebook- és az Instagram-oldalamat. utóbbin egyébként csak saját fotókat láthattok, és mostantól napi rendszerességgel igyekszem oda is posztolni.

Ha elkészülnek a még folyamatban lévő projektek, akkor azokról is szeretnék minél részletesebben beszámolni. Erre már láthattok folyamatban lévő példát, a 27 négyzetméteres lakással kapcsolatban, de vannak más projektek is, hamarosan ezeket is megmutatom.

Szeretném tudatosan fejleszteni a weboldalamat, és minél több szolgáltatáscsomagot, terméket kidolgozni. A tavalyi év végén az ajándékutalvány volt újdonság, most fürdőszoba-tervezési csomagokat találhattok itt.

És végül, ami a tudatossághoz kapcsolódik, de úgy érzem, hogy már inkább egy küldetés:

Szeretném közelebb hozni a lakberendezést az emberekhez: sokszor úgy érzem, a lakberendezőket még mindig "misztikusnak" tartják, akik ráadásul csak azt tudják megmondani, hogy pl. "milyen színű legyen a fal", vagy hogy "hová tegyük a képet". Egy lakberendező ennél sokkal komplexebb módon tud segíteni, már az alapoktól szisztematikusan végiggondolva mindent, a praktikum és az esztétikum oldaláról is.

Szeretném, ha átlátnátok a lakberendezés valódi folyamatát, ami által sokkal kevésbé lenne "misztikus" a dolog, és talán az is jobban átlátható lenne, hogy a lakberendező munkájára fordított összeg nem "ablakon kidobott pénz", hanem akár spórolni is lehet vele, ha bizonyos hibákat elkerültök az otthonotok kialakítása/felújítása során, vagy egy sokkal praktikusabb és esztétikusabb végeredmény kaptok, mint amit el tudtatok volna képzelni. Azt hiszem, ez már egy valódi küldetés! :)

Szóval, ilyen és ehhez hasonló tervekkel állok 2017 elé. Bízom benne, hogy egy jó év lesz, hiszen a 17-es a szerencseszámom, így már csak ennek okán is! ;)

You Might Also Like

2 megjegyzés