Tippek a mosókonyha kialakításához

január 26, 2017


A mosókonyhával kapcsolatban korábban még nem volt bejegyzés a blogon, így éppen itt az ideje, hogy egy kicsit körbejárjuk a témát. :) A napi feltöltődésünk, relaxálásunk során ugyanis jó, ha a fürdőszobában nem a mosógép, a szennyestartó, valamint a szárítón száradó ruhák határozzák meg a látványt, és mindezeket a mosókonyhában tudjuk elhelyezni. Természetesen tudom, hogy nincs mindenkinek lehetősége külön helyiséget kialakítani erre, azonban a fürdőszobán belül is találhatunk olyan megoldásokat, amivel egy kicsit esztétikusabbá tehetjük a teret.

A mosókonyhában rendkívül fontos a víz jelenléte, így a bevezetésről már a helyiség kialakítása előtt gondoskodni kell. A vízellátáshoz pedig akár szivattyúra is szükség lehet. Ha szeretnéd, hogy a szivattyú mindig ideálisan működjön, olvasd el ezt a cikket, és tudd meg, mi szükséges ehhez.


A legideálisabb, ha különálló mosókonyhát tudsz kialakítani, és itt helyezed el az összes mosási, szárítási, vasalási kelléket, illetve esetleg a takarításhoz szükséges eszközöket is. Mi kapjon tehát helyet a mosókonyhában? A mosógép, (ha van, illetve tervezed, akkor) a szárítógép, egy vízvételi hely mosogatómedencével, a szennyestartó, a szárító, valamint az igényeinkhez igazított zárt és nyitott tárolók.
A szennyestartót is rejthetjük zárt (de szellőző) szekrénybe, akár úgy is, hogy a különböző színeket (fekete, fehér, színes) már külön is gyűjtjük. Ezzel nagyban megkönnyíthetjük a mosás előkészületeit. A mosó- ill. szárítógépet akár be is építheted a szekrényelemek közé, valamint pultot is tehetsz fölé. Ezzel értékes pakolós felületet nyerhetsz.

Jómagam a zárt tárolókat jobban kedvelem, hiszen a mosópor, az öblítő, a tisztítószerek és úgy általában a takarításhoz való eszközök elég színesek, zárt szekrénybe helyezve kevésbé zavaróak látványban, ráadásul nem is porosodnak. Nyitott polcok esetén érdemes szép, egységes kosarakat, tárolókat beszerezni az egységes összkép érdekében.

Érdemes elegendő helyet hagyni a szárítónak is. Ha van is szárítógép, nem biztos, hogy minden ruhát bele tudsz tenni. Ha vállfákon szeretnél szárítani, akkor akár egy beépített, vagy kihúzható rúd praktikus lehet erre a célra.

Amennyiben itt szeretnél vasalni, akkor a vasalódeszka számára is kell elegendő hely. Mivel a vasalás nem túl „izgalmas” dolog, jó szolgálatot tehet legalább egy rádió, vagy esetleg egy tv ebben a helyiségben. Én például egyedül akkor tartom értelmes elfoglaltságnak a vasalást, ha legalább egy filmet megnézek közben.. :)
Mi a helyzet azonban abban az esetben, ha nincs lehetőséged különálló helyiségben elhelyezni mindezt? Nos, ebben az esetben is érdemes törekedni arra, hogy némiképp szeparáld ezt a részt, akár függönnyel, vagy szekrényajtó elemekkel. Ez esetben akár a fürdőszobában, vagy a konyhában is esztétikus megjelenést biztosíthatsz anélkül, hogy a mosási kellékek látványában kellene „gyönyörködnöd”.

Bízom benne, hogy elnyerték tetszésed az inspirációk, és sikerült ötleteket merítened a mosókonyha kialakításához, vagy akár egy kis szeparáláshoz! :)

Forrás

You Might Also Like

0 megjegyzés