Tippek egy pihentető nappalihoz

január 19, 2017

A mai világban igen sokféle stresszhatás és inger ér minket, ezért jó, ha az otthonunk olyan „kuckó”, ahol kellemesen tudunk pihenni, relaxálni. A feltöltődés helyszíne sok esetben a nappali, ahol beszélgethetünk, olvashatunk, zenét hallgathatunk, tévézhetünk, vagy éppen csak a kanapén lustálkodhatunk. A mai bejegyzésben olyan nappalikat hoztam, amelyekről úgy gondolom, jól szolgálhatják a pihenést, hiszen nyugalmat sugároznak már csak a képeket nézegetve is.

Kíváncsi vagy, mi történik, ha a szivattyúkban halmozódik fel a feszültség? Olvasd el ezt a cikket, hogy megtudd, mi az a vízütés, és hogyan tehetsz ellene!

Most pedig nézzük, milyen tippeket leshetsz el egy pihentető nappali kialakításához! :)

1.) Kellemes színek:

Mindegyik enteriőrfotón megfigyelhető, hogy nincsenek élénk, harsogó színek, csak finom, a szemnek kellemes árnyalatok. Ha pihentető nappalit szeretnél, akkor a falakra a pasztell árnyalatok közül válassz, és a bútorok, kiegészítők színei se legyenek túl élénkek!
2.) Letisztultság, szellősség, kevés bútor:
Szintén egyik enteriőrben sem láthatóak nehéz, súlyos bútorok, vagy épp telizsúfolt polcok. Ha a tárolást meg tudod oldani másutt (pl. folyosón, gardróbszobában), akkor a teret már nem kell hatalmas bútorokkal terhelned, elegendő csak néhány jól megválasztott, kisebb bútordarab.
3.) Szép dekorációk:
A szemnek kellemes dekorációk szintén nagyon fontosak a pihenés során. Válassz olyan tárgyakat, dekorokat, amelyen szívesen pihenteted a szemed. Ha frissítésre szorulnak, akkor bátran cseréld le vagy fesd át a már megszokott darabokat, és dobd fel új dekorációkkal a teret!
 


You Might Also Like

0 megjegyzés