Szürke, sárga és fehér nappali-étkező-konyha

június 30, 2018

Az alábbi látványterveket egy szerkezetkész balatoni nyaralóhoz készítettem, ahol a tulajdonosok nem ragaszkodtak a vízközeli kék színhez, mert az az otthonukban is fellelhető. Helyette a sárga színt választottuk uralkodónak, amely mellé visszafogott fehér, szürke és nyomokban kis fekete színeket társítottam, egy szép fahatású padlóval.

Most a közösségi tér, a nappali, étkező és a konyha látványterveit mutatom meg, egy következő bejegyzésben pedig a hálószobát láthatjátok majd. A tervek közel egy éve pihennek a "fiókban", így éppen itt az ideje, hogy megmutassam itt a blogon is.

A helyiségben a kiállások (víz, villany) és a mennyezetfűtés már adottak voltak, így az elrendezésen végül nem változtattunk, bár készültek verziók erre is. A legnagyobb kihívást a konyha megtervezése jelentette, illetve az itt található falszakasz, mint adottság. Végül ennek sárgára színezése adta a tervezés alapötletét, és innen "játszottam" tovább vele, hogy máshol is visszaköszönjön.

Nézzünk most körbe a helyiségben a látványtervek segítségével! :) Érkezés az előszobából a nappali-étkező-konyha terébe:


A nappali részre szürke színű, ággyá alakítható kanapé került, egy bézs fotellel kiegészítve. A tv-bútor alsó része fehér lett, míg a felső elemek szürke és sárga színt kaptak. A falra szürkés színű, geometrikus tapétát választottunk. A geometrikus mintázat jól kiegészíti a skandináv hatást.


A nappali-konyha teréből az étkező felé pillantva:


Az ablakokra római rolót tettünk, míg a teraszajtóra a könnyű használhatóság miatt sima behúzószalagos függöny került.


A nappali másik sarkából az előszoba felé nézve:Az étkezőszett színeit úgy választottuk meg, hogy a helyiség minden színére rímeljenek: így kerültek a fehér asztal mellé különböző színű székek, két sárga, egy szürke és egy fekete. Az étkezőasztal feletti kis polcokat a Muuto dizájndarabjai ihlették, és a többi bútorhoz hasonlóan asztalos gyártotta le. A fehér ajtó melletti magas szekrény a háztartási eszközöket rejti, úgy mint létra, felmosó, seprű, stb. Hasznos ilyet tervezni bármely lakásban, gondoljatok rá ti is!


A fehér színű konyha a sárga fallal igazán különleges lett. Bár először nagyon "rossz" adottságnak tartottam, éppen az ilyen kötöttségekből lehet végül a legjobbat kihozni. :) A konyhában elfért egy nagy beépített hűtő, mosogatógép, sütő, főzőlap és mikró is. A sárga falszakasz kicsit megnehezítette a fiókok elhelyezését, de az asztalossal végül erre is találtunk megoldást.


A nappali rész különlegessége a többágú függeszték lett. A kiállása adottság volt, de igyekeztünk úgy használni itt is az adottságot, hogy a tér előnyére váljon:


Összességében szerintem egy klassz kis terv és helyiség született, ami a négytagú család minden elvárásának megfelelt. Nekem pedig örömmunka volt, hiszen a stílus és a hangulat is igen közel áll hozzám. A következő bejegyzésben jövök a hálószoba terveivel is!


Addig is, nézz körül az alábbi csatornákon, és iratkozz fel, ha nem szeretnél lemaradni semmiről:

Látványtervek: saját

You Might Also Like

0 megjegyzés