10 különleges konyha

november 18, 2016

A mai bejegyzésben 10 csodás konyhafotót hoztam, melyek mindegyikét külön-külön is öröm nézegetni, így együtt pedig impozáns "csokrot" alkotnak. A konyhatervezés nem könnyű feladat, hiszen számos szempontnak kell megfelelni, és a szépség mellett a praktikum és a funkció is nagyon fontos. Ezúttal inkább az esztétikum oldaláról vizsgálom a képeket, ha már ilyen gyönyörűek!

A konyha napi működéséhez elengedhetetlen a víz jelenléte, ehhez általában szerencsére csak a vízcsapot kell kinyitnod. Ha azonban olyan telken szeretnél építkezni, ahol nincs kiépítve a vezetékes víz, akkor saját házi vízellátó rendszerre lesz szükséged. Olvasd el ezt a cikket, és tudd meg, hogy mit kell tenned, ha nincs vezetékes víz!

Ha a víz és az egyéb közművek jelenléte adott, akkor már csak arról kell gondoskodnod, hogy konyhád praktikus és szép legyen. Lássuk, mit leshetsz el az alábbi példákból! :)

1.) Szürke színű konyhafrontokat viszonylag ritkán látni, szerintem ez igazán jó példa rá. Ennek a konyhabútornak a különlegessége, hogy egészen a mennyezetig "építkezik", és a frontjai teljesen sima felületűek. Jó ötlet a lábazatba épített világítás is. Egyetlen negatívumot tudnék említeni, ami a szabadonálló mosogatógép, egy ilyen szép konyhában én ezt is elrejtettem volna!


2.) Ez a konyha nagy kedvencem, szerintem már a fb-oldalon is szerepelt! :) Csodás harmóniát alkotnak a frontok és a pultfelületek, praktikus a konyhagépek elhelyezése is. Emellett kifejezetten szép látvány a szemnek, hogy a munkapult alatti ezüst csík végigfut a magas elemeken is.


3.) Ez a konyha már egy merészebb választás, hiszen különböző színű, felületű anyagok párosításánál nagyon fontos, hogy jól eltaláljuk az arányt, itt ez szépen sikerült. A márványos felületű hátfalhoz és pulthoz remekül illeszkedik a sötétszürke pultlábazat, a fafelületek pedig melegséget adnak a térnek. A lámpa, a csap és a bárszékek hármasa pedig csak még tovább emeli a látványt!


4.) Egy skandináv hangulatú konyha is belefért a válogatásba, hiszen ez a stílus különösen közel áll hozzám. A hófehér konyhabútort és falfelületet a natúr színű pult és a hasonló árnyalatú padló oldja, az acélos kék szín pedig karaktert ad a helyiségnek. Így klassz, ahogy van! :)


5.) Szintén egy kedvenc, szerintem már ez is szerepelt a fb-on! :) Visszafogott fehér konyhabútor, kis polcos elemmel, némi fabetéttel. Amit fontos megjegyezni az az, hogy a fa árnyalatai nagyon szépen harmonizálnak egymással! Sok lakásban rontják el ezt, és utólag nagyon nehéz változtatni rajta. A térnek a lámpa és a bárszékek adnak egy kis izgalmat, na és a "konyhai hátfal". :))


6.) Ez a konyha szintén nagyon jó példa a fa árnyalatainak összehangolására, ami alatt itt a bútor színét és a padlót értjük. Nekem már egy kicsit talán túl "sok" is a fafelületekből, de a világos árnyalatnak köszönhetően mégis könnyen emészthető. A szép nagy ablak és a csodás panoráma is sokat hozzátesz az összképhez, ugyanez egy panelbe zsúfolva inkább nyomasztóan hatna.


7.) A márvány felülettel mostanában igen nehéz melléfogni, hiszen nagyon divatos. Fehérrel és feketével párosítva igazán elegáns megjelenést nyújt. Ha kellő tér áll rendelkezésedre egy pult építéséhez, akkor emeld ki még jobban: például egy hatalmas lámpával, ahogy itt is tették! A konyhából nyíló terasz pedig már csak hab a tortán.. :)


8.) Hasonló, mint a fenti, csak full feketében. A fekete frontokhoz viszont bevállalósnak kell lenni, hiszen a konyhabútort nem cseréljük gyakran. Ha ilyet szeretnél, nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű természetes fény világítsa meg a konyhát, illetve a mesterséges világításra is méginkább oda kell figyelni, hogy a sötét felületek ellenére jól láss a konyhában.


9.) Szintén egy nagy kedvenc! :) Szerintem a szürke árnyalataival többeknek meg kellene barátkozniuk, ugyanis nagyon jól lehet velük játszani! Az arany szegélyekkel, illetve a fa melegségével kiválóan lehet oldani a szürke "ridegségét", bár ebben az esetben igenis melegszürke árnyalatokról van szó, és bizony, vannak ilyenek!


10.) Végül zárásképpen ismét a "sötét" oldalról egy kép. Egy ilyen konyha bizony nagy teret igényel, de itt úgy tűnik, nem is fukarkodnak vele. A fafelületek összhangja itt is remek, a sötétebb és a világosabb árnyalatokat kiválóan párosították. A bárszékek pedig igazán izgalmasak, "színfoltjai" a térnek! :)Bízom benne, hogy a 10 konyha között találtál olyat, ami kedvedre való, és akár ötleteket is elleshettél a megvalósításhoz! :)


You Might Also Like

0 megjegyzés