Egy 27 négyzetméteres lakás átalakulása 3. - Fürdőszoba látványtervek

november 23, 2016

Folytatom a kislakásról szóló sorozatot a következő résszel, amiben ezúttal a fürdőszobához készült látványterveket mutatom meg. :) A korábbiakban láthattátok már az eredeti állapotokat, valamint megmutattam azt is, hogy az alaprajzon milyen változtatásokat eszközöltünk. Most pedig szépen sorban megmutatom a látványterveket is, és elmesélem, hogyan-miért alakultak így.

A fürdőszobával kapcsolatban az volt az igény, hogy a lehetőségekhez képest tágas, jól használható, praktikus legyen. Ahogy az előző bejegyzésben említettem, ehhez szükséges volt, hogy egy kicsit nagyobbá tegyük, így "kitoltuk" az előszoba felé, és összenyitottuk a WC-vel.

Ennek köszönhetően befért egy nagyméretű, 170x75 cm-es kád, valamint egy ugyan csak 40-es mélységű, de 80 cm széles fürdőszobaszekrény is. A WC-t falba épített tartályosra cseréltük, az itt futó strangot eltakartuk, és ezt a részt a csempe felett beépített polcos szekrénnyel tettük teljessé, ahová a mérőórákat is sikerült elrejteni. Így nincs szem előtt egyetlen cső, vagy óra sem.

Az összképet ilyenre terveztük: bézses, bronzos színvilággal, ugyanakkor a kis helyiségre tekintettel minél több fehér felülettel:


Az alábbi inspirációs fotó volt az, amely teljesen megnyerte a tulajdonost, és mivel az elrendezés itt is hasonló, hát alapul vettük a tervezéshez. :)


A Bauhausban talált a tulajdonos hölgy egy csempét, ami nagyon hasonló a képen látotthoz, így ez lett a kiindulási alapunk a későbbi színválasztásokat illetően is. A mérete 40x40 cm-es, tavaly kb. 8500 Ft volt a négyzetméterára.


Az inspirációs fotóhoz hasonlóan a szemben lévő fal lett a csillogó, bronzos színű csempével burkolt, a többire pedig sima fehér, fényes csempe került. A mosdószekrény egy nagy tükörrel kiegészülve kényelmes készülődést biztosít.


A bronzos, csillogó csempét a WC falánál is alkalmaztuk. Felette a beépített szekrény rejti a stangot és a mérőórákat, ahogy korábban említettem. A törölközőszárító radiátor pedig épp kényelmesen elfér a fehér csempés falon.
A padlóra fahatású burkolatot terveztünk, azonban csempe helyett olyan vinil burkolatot kerestünk, amely vízálló, így az egész lakásban végig tudjuk vinni, hogy teljes legyen az összhang. A választásunk a Diego Compact Click termékére esett, amely klikkes rendszerű, így ragasztás nélkül lerakható, mindössze csak össze kell pattintani az elemeket. Teljesen vízálló, így bátran alkalmazható fürdőszobában, konyhában is.

Bízom benne, hogy elnyerték a tetszéseteket a látványtervek! Hamarosan jövök a konyhával és a nappalival is!


A lakást bemutató sorozat részei:
Egy 27 négyzetméteres lakás átalakulása 1. - Előtte képek
Egy 27 négyzetméteres lakás átalakulása 2. - Az alaprajz módosítása
Egy 27 négyzetméteres lakás átalakulása 3. - Fürdőszoba látványtervek
Egy 27 négyzetméteres lakás átalakulása 4. - Konyha látványtervek
Egy 27 négyzetméteres lakás átalakulása 5. - Nappali látványtervek
Egy 27 négyzetméteres lakás átalakulása 6. - Színes alaprajz
Egy 27 négyzetméteres lakás átalakulása 7. - Videó a látványtervekből

You Might Also Like

2 megjegyzés