Egy 27 négyzetméteres lakás átalakulása 4. - Konyha látványtervek

december 03, 2016

Haladok is tovább a kislakás terveivel, ezúttal a konyha kerül sorra! :) A konyha megtervezése igazi kihívás volt, hiszen ahogy már korábban is említettem, az volt a cél, hogy teljes értékű legyen a mindössze 3 (!) négyzetméteren! A konyha mérete ugyanis a 20 cm-es "falkitolással" is csak 188x162 cm lett.

Abban biztos voltam, hogy U alakban körbe kell építeni a konyhát ahhoz, hogy minél jobban ki tudjuk használni a rendelkezésre álló helyet, illetve hogy mégis szellős maradjon, felső elemeket csak a szembe falra terveztünk. A gépek elhelyezése azonban okozott némi fejtörést, hiszen a hűtő, mosogatógép, sütő, és a fürdőszobából kikerült mosógép elhelyezése szinte lehetetlen feladatnak tűnt ilyen picike alapterületen.

A gépek elhelyezése mellett pedig az is fontos volt, hogy legyen némi tárolóhely, illetve fiókos elem is, hiszen nincsen konyha fiók nélkül, az evőeszközöket, kisebb konyhai eszközöket egyértelműen fiókban kell elhelyezni. A nagy dilemmát végül a Candy Duo nevű "csodagép" oldotta meg, mely sütő és mosogatógép egyben, így szerencsére minden elfért, és még tárolóhely is maradt.

Ami még fontos, hogy a gépek közül csak a Candy Duo (és a páraelszívó) látszik, a hűtő beépített, és a mosógépet is szekrényelem mögé rejtettük. Mikrót terveztük még, de végül ez nem került beépítésre, szükség esetén a pultra lehet helyezni különálló típust, de ha jól tudom, azóta sincs, ami azt jelenti, hogy szükség sincs rá igazán.

A konyha frontjait fényes vajszínűre terveztük, míg a pultot sötétbarna fahatásúra. A munkapult fölé körben én eredetileg üveglapot terveztem, de mivel maradt a fürdőszobai arany csempéből, így ide is "becsempésztük", a szembe falra. Utólag azt mondom, hogy nagyon jó döntés volt, mert hihetetlenül feldobja a konyhát a csillogó felület! :)

És akkor, íme a tervek:

Hogy még jobban érthető legyen a terv, az alaprajzot is ideteszem:Hamarosan jövök a folytatással! :)


A lakást bemutató sorozat részei:
Egy 27 négyzetméteres lakás átalakulása 1. - Előtte képek
Egy 27 négyzetméteres lakás átalakulása 2. - Az alaprajz módosítása
Egy 27 négyzetméteres lakás átalakulása 3. - Fürdőszoba látványtervek
Egy 27 négyzetméteres lakás átalakulása 4. - Konyha látványtervek
Egy 27 négyzetméteres lakás átalakulása 5. - Nappali látványtervek
Egy 27 négyzetméteres lakás átalakulása 6. - Színes alaprajz
Egy 27 négyzetméteres lakás átalakulása 7. - Videó a látványtervekből

You Might Also Like

0 megjegyzés